Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Osem hokejbalových klubov chce dohrať sezónu, čakájú na podmienky

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

V prípade nariadenia testovania hráčov sezónu predčasne ukončíme, zdôraznil Mihal.

Bratislava 30. mája (TASR) - Osem klubov Slovenskej hokejbalovej extraligy súhlasilo s dohratím sezóny. Vedenie súťaže dalo klubom pred pondelkovým rozhodnutím ústredného krízového štábu podmienku, že dohrať sezónu musí nadpolovičná väčšina klubov, odmietli len tri.

V pondelok sa bude ústredný krízový štáb zaoberať ďalšou fázou uvoľňovania opatrení po ústupe pandémie koronavírusu, konzílium odborníkov plánuje od 3. júna povoliť vrcholové súťaženie. "V extralige mužov odmietli pokračovať iba Pruské, Kežmarok a Jokerit Petržalka. S reštartom ligy súhlasila nadpolovičná väčšina, čo bola podmienka. Rovnako aj v SHbE U19, kde sa proti reštartu vyslovili iba Košičania. V mládežníckych kategóriách to dopadlo tiež pozitívne, takže všetky ligy by sme v prípade povolenia mohli dohrať," uviedol pre TASR predseda Športovo-technickej komisie a člen výkonného výboru Slovenskej hokejbalovej únie (SHbÚ) Jaroslav Mihal.

Vedenie súťaže však okrem povolenia hrať zápasy bude netrpezlivo čakať aj na hygienické podmienky. Vie si predstaviť, že sa bude hrať bez divákov, ale povinnosť testovať hráčov už nebude môcť zvládnuť: "V prípade nariadenia testovania hráčov sezónu predčasne ukončíme. Zhodli sme sa, že finančná nákladnosť takéhoto procesu je veľmi vysoká, a ani kluby a ani únia, si ho nemôžu dovoliť," zdôraznil Mihal.