Dobré noviny
Železnice zverejnili zoznam výluk na železničných tratiach v júny
TASR
TASR

Železnice zverejnili zoznam výluk na železničných tratiach v júny

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. — Foto: Oliver Ondráš

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v najbližších dňoch realizovať výlukové práce:

Bratislava 29. mája (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v najbližších dňoch realizovať výlukové práce:

V úseku Veľký Šariš - Sabinov

1. júna od 8.10 h do 13.10 h. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje oprava geometrickej polohy koľaje, doťahovanie upevňovadiel, doplnenie, zhutnenie a úprava štrkového lôžka do profilu, smerová a výšková úprava koľaje na traťovú rýchlosť, odstraňovanie krovia a náletových drevín.

Práce vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

 V úseku Strážske - Nižný Hrabovec

V dňoch 1. až 5. júna od 8.10 h do 13.40 h. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje oprava koľajového lôžka koľaje a geometrickej polohy koľaje, strojné čistenie koľajového lôžka, doťahovanie upevňovadiel, doplnenie, zhutnenie a úprava štrkového lôžka do profilu, smerová a výšková úprava koľaje na traťovú rýchlosť, odstraňovanie krovia a náletových drevín. Práce vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.

Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

V úseku Myjava – Vrbovce

Od 4. júna nepretržite až do 10. júna. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje komplexná rekonštrukcia koľaje, súvislá výmena koľajníc a zváranie koľajníc v tuneli Pod Poľanou. Práce budú pozostávať z demontáže starých betónových koľajových polí, úpravy štrkového lôžka, pokládky nových koľajových polí zmontovaných na drevených podvaloch, podbitia a úpravy štrkového lôžka. Práce realizuje pracovisko SMSÚ ŽTS TO Trnava.

Keďže ide o jednokoľajný medzistaničný úsek, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK Slovensko, a.s.

V úseku Komjatice – Šurany

V dňoch 1. - 2. júna od 8.00 h do 14.10 h. V rámci tejto výluky sa vo v. č. 2 a 3 v ŽST Šurany zrealizuje navarenie srdcovky a vo v. č. 2 výmena a zvarenie jazyka a opornice, z dôvodu odstránenia defektoskopických chýb. Práce realizuje pracovisko SMSÚ ŽTS TO Nové Zámky.

Keďže sa jedná o jednokoľajný medzistaničný úsek, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK Slovensko, a.s.

 

Už ste čítali?