Hráči Premier League už nemusia na tréningoch dodržiavať predpísanú vzdialenosť

NETKY.SK • 28 Máj 2020, 10:41 • 2 min
Hráči Premier League už nemusia na tréningoch dodržiavať predpísanú vzdialenosť

ANGLICKO - Kluby anglickej futbalovej Premier League si na ceste za reštartom súťaže odsúhlasili prechod ku kontaktným tréningom. V rámci prevencie pred šírením koronavírusu bude pokračovať plošné testovanie kluboch a to minimálne dvakrát týždenne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obavy futbalistov 

Obnovenie tímových tréningov prichádza napriek tomu, že viacerí futbalisti sa obávajú nákazy ochorením COVID-19. Doteraz sa hráči jednotlivých klubov pripravovali v menších skupinách, dôraz mal byť kladený na vyhýbanie sa osobného kontaktu. Tomu by sa mali futbalisti strániť aj naďalej, ak to okolnosti dovolia.

 

img

 

Reštart predbežne v júni 
"Kádre sa už môžu pripravovať aj s osobnými súbojmi, ale je potrebné minimalizovať osobný kontakt, ak nebude nevyhnutný," uvádza sa v stanovisku vedenia Premier League, ktorá nútene pauzuje od 9. marca. Aktuálne v Anglicku pracujú s verziou reštartu najvyššej domácej súťaže v druhej polovici júna. "Diskusia stále pokračuje. Stále však môžeme hovoriť len to, že pokračovanie ligy príde, až to okolnosti dovolia a bude to bezpečné."

 

Pozitívne testovaní
V ostatnom období prebehlo už niekoľko plošných testovaní v kluboch Premier League a našli sa aj pozitívne nálezy, počas minulého týždňa to boli spomedzi hráčov brankár Bournemouthu Aaron Ramsdale a obranca Watfordu Adrian Mariappa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Aaron Ramsdale (@aaronramsdale),

 

Nie všetci sú za reštart 
V súvislosti s pokračovaním Premier League sú rezervovaní viacerí hráči, mnohí z nich zo zostupom namočeného Watfordu. "Nie som zástancom reštartu, keďže zaň nie sú všetci futbalisti. Vírus nás neopustí zo dňa na deň. Všetci dúfame, že by sa tak stať mohlo, ale problém pravdepodobne zotrvá až kým nebude k dispozícii účinná vakcína," povedal náhradný brankár Watfordu Heurelho Gomes.

 

Nevýhoda pre menšie kluby 

Kapitán Watfordu Troy Deeney sa ešte nezapojil do tréningového procesu svojho tímu, obáva sa totiž o zdravie svojho syna. "Niektorí hráči potrebujú viac času na návrat, čo môže byť nevýhoda pre menšie kluby, ktoré nemajú dostatok možností na ich adekvátnu náhradu. Do súťažného diania by sme sa mali vrátiť až vtedy, keď s tým všetci súhlasiť a budú mať dostatok času na prípravu a adaptáciu," dodal Gomes.

 

img

 

Situácie v anglcikej lige 
Suverénnym lídrom tabuľky Premier League je FC Liverpool, ktorý má pred druhým Manchestrom City náskok 25 bodov a už len krok ho delí od zisku titulu, prvého po 30 rokoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies