Dobré noviny
Havertz, mladý talent Leverkusenu, zlomil rekord a potom sa zranil
TASR
TASR

Havertz, mladý talent Leverkusenu, zlomil rekord a potom sa zranil

KK40 Glasgow - Futbalista Kai Havertz  z Leverkusenu  sa teší z gólu z penalty počas prvého zápasu osemfinále Európskej ligy Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen  12. marca 2020 v Glasgowe.
KK40 Glasgow - Futbalista Kai Havertz z Leverkusenu sa teší z gólu z penalty počas prvého zápasu osemfinále Európskej ligy Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen 12. marca 2020 v Glasgowe. — Foto: TASR/AP

Futbalový útočník Kai Havertz z Bayeru Leverkusen sa strelecky presadil v troch zo štyroch zápasov nemeckej bundesligy od jej reštartu.

Freiburg 30. mája (TASR) - Futbalový útočník Kai Havertz z Bayeru Leverkusen sa strelecky presadil v troch zo štyroch zápasov nemeckej bundesligy od jej reštartu. V piatok zabezpečil v 29. kole na pôde Freiburgu víťazstvo „farmaceutov“1:0 a bol to pre neho už piaty presný zásah po nútenej pauze.

Leverkusen v tabuľke poskočil na tretie miesto a atakuje pozície na priamy postup do Ligy majstrov. Pred štvrtým Lipskom, ktoré má k dobru nedeľný duel v Kolíne má Leverkusen náskok jeden bod.

Iba 20-ročný Havertz sa presadil v 54. minúte, keď dostal loptu medzi nohy domáceho brankára. Už 12 minút po góle musel striedať pre problémy s kolenom. Holandský tréner Bayeru Peter Bosz po zápase mohol skonštatovať, že zranenie talentovaného hráča nie je vážne a neohrozí jeho účasť v najbližšom zápase proti majstrovskému Bayernu Mníchov. „Je to v poriadku. Bude OK," citovala Bosza agentúra DPA.

Havertz sa stal prvým profesionálom v nemeckej elitnej súťaži, ktorý dosiahol na métu 35 gólov ešte pred dovŕšením veku 21 rokov.

Brankára Alexandera Schwolowa prekonal vo veku 20 rokov a 353 dní. Doterajší rekordný zápis v tejto štatistike držal Dieter Müller, ktorý v roku 1975 strelil 35. gól vo veku 21 rokov a 18 dní, uviedla agentúra SID.

Už ste čítali?