Veľký talent Leverkusenu zlomil rekord, potom sa zranil

Kai Havertz (v strede medzi obrancami) strieľa gól do siete SC Freiburg.
Kai Havertz (v strede medzi obrancami) strieľa gól do siete SC Freiburg. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. máj 2020 o 08:57

Skóroval v troch zo štyroch zápasov po reštarte.

FREIBURG. Futbalový útočník Kai Havertz z Bayeru Leverkusen sa strelecky presadil v troch zo štyroch zápasov nemeckej bundesligy od jej reštartu.

V piatok zabezpečil v 29. kole na pôde Freiburgu víťazstvo Leverkusenu 1:0 a bol to pre neho už piaty presný zásah po nútenej pauze.

Bosz: Havertz bude OK

Leverkusen v tabuľke poskočil na tretie miesto a atakuje pozície na priamy postup do Ligy majstrov. Pred štvrtým Lipskom, ktoré má k dobru nedeľný duel v Kolíne má Leverkusen náskok jeden bod.

Iba 20-ročný Havertz sa presadil v 54. minúte, keď dostal loptu medzi nohy domáceho brankára. Už 12 minút po góle musel striedať pre problémy s kolenom.

Holandský tréner Bayeru Peter Bosz po zápase mohol skonštatovať, že zranenie talentovaného hráča nie je vážne a neohrozí jeho účasť v najbližšom zápase proti majstrovskému Bayernu Mníchov.

"Je to v poriadku. Bude OK," citovala Bosza agentúra DPA.

Prekonal Müllera

Havertz sa stal prvým profesionálom v nemeckej elitnej súťaži, ktorý dosiahol na métu 35 gólov ešte pred dovŕšením veku 21 rokov.

Brankára Alexandera Schwolowa prekonal vo veku 20 rokov a 353 dní.

Doterajší rekordný zápis v tejto štatistike držal Dieter Müller, ktorý v roku 1975 strelil 35. gól vo veku 21 rokov a 18 dní, uviedla agentúra SID.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Veľký talent Leverkusenu zlomil rekord, potom sa zranil