Koronavírus - 30.05.2020 08:24

Deschamps považuje reštart líg za čisté baženie po peniazoch

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Poriadne ostro sa do väčšiny popredných európskych futbalových líg oprel tréner Didier Deschamps, ktorý momentálne vedie francúzsku reprezentáciu, ktorú na ostatnom svetovom šampionáte prepracoval k zlatu a na európskom k striebru. Podľa neho bolo rozhodnutie Ligue 1 o predčasnom ukončení sezóny zodpovedné a múdre, zatiaľ čo v Nemecku, Španielsku či Taliansku vidia kompetentní na prvom mieste peniaze.

"Nemci začali ako prví a ťažia z toho televízne spoločnosti, ktoré vysielajú futbal na prázdnych štadiónoch. Bolo to ich rozhodnutie," kriticky poukázal na štart Bundesligy, ktorá v tomto smere zvyšok Európy predbehla. Hoci v nej panuje množstvo bezpečnostných opatrení, podľa bývalého skvelého stredopoliara pôsobia absurdne: "Na jednej strane tréneri a náhradníci na lavičkách dodržiavajú vzdialenosti a nosia na tvárach rúška a potom vidím na ihrisku osobné súboje a množstvo kontaktov, ktoré nevyzerajú, že majú niečo spoločné s dodržiavaním hygienických nariadení. Úprimne sa priznám, že tomu nerozumiem,"

Že sú prijaté rozhodnutia otázkou peňazí a nie lásky k futbalu, dokumentuje na fakte, že obnovené boli len najvyššie mužské súťaže, kým menej ziskové ženské či mládežnícke ligy ostali vo väčšine krajín stáť. "Futbal je moja vášeň, na tom sa nič nemení. Potrebujem adrenalín, ktorý prichádza na tréningových táboroch, kde sa pripravujeme spolu s hráčmi. Toto všetko sa však dostáva do sekundárnej roviny, keď nemáme k dispozícii klasické podmienky na prípravu a na štadiónoch nie sú diváci," dovysvetlil svoj postoj tréner, ktorý do roku 2013 pôsobil na klubovej úrovni v Monaku, Juventuse a nakoniec v Marseille. Potom prijal ponuku prebrať národné mužstvo Francúzska po Laurentovi Blancovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora