Denník N

Dokument či životopis svätého? The Last Dance spochybnil aj Jordanov spoluhráč

Foto - netflix.com
Foto – netflix.com

Netflix ukazuje, že Jordan rozdával údery, už však nie to, že sa mu aj vracali, hovorí jeho spoluhráč Horace Grant.

„Je to milostný list športu,“ zhodnotil novinár Guardianu Barney Ronay dokument The Last Dance, ktorý mapuje legendárny basketbalový tím Chicago Bulls.

Barney zároveň poukazuje na veľké slabiny jedného z najväčších hitov streamingovej služby Netflix. „V skutočnosti to nie je dokument a ani novinárska práca. Ide o hagiografiu (životopis svätého – pozn. red.). Jordan je najhodnotnejšou značkou v športe. Film spravila jeho firma. Je to aj reklama.“

„Jordan je kultúrnou ikonou. Ak by ste (The Last Dance) pochválili iba mierne, znamená to akýsi postoj proti určitej pravovernosti,“ dodal.

V sezóne 1997/98 mal filmový štáb z NBA Entertainment exkluzívny prístup do zázemia Chicago Bulls, jedného z najlepších tímov v histórii športu. NBA vyhral šesťkrát v priebehu ôsmich rokov.

Zábery spred viac ako dvadsiatich rokov doplnili desiatky rozhovorov s najväčšími hviezdami a do dokumentu výrazne vstupuje sám Jordan.

Dokument sa vracia aj k tomu, ako obvinenia z gamblerstva pošpinili Jordanovu povesť. Po násilnej smrti jeho otca dokonca médiá špekulovali, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie