Dobré noviny
Žena si na kamere všimla, že cudzia kuriérka pred ich dverami robí niečo zvláštne. Video okamžite obletelo svet
Michaela Mäsiarová
Michaela Mäsiarová

Žena si na kamere všimla, že cudzia kuriérka pred ich dverami robí niečo zvláštne. Video okamžite obletelo svet

Modliaca sa vodička, Monica Salinas.
Modliaca sa vodička, Monica Salinas. — Foto: Reprofoto Youtube/7 News

Objednávka i modlitba boli určené chlapcovi s vrodenou vaskulárnou anomáliou.

WASHINGTON 29. mája - Niekedy stačí skutočne málo na to, aby bol svet zasa o trochu krajším a vľúdnejším miestom. Dôkazov je denne mnoho. Nie vždy sa však podarí akési ľudské gesto smerujúce k úplne cudziemu človeku zachytiť tak, aby sa o ňom dozvedel celý svet. V tomto prípade však bola „po ruke“ vonkajšia kamera rodinného domu. Tá zachytila vodičku kuriérskej služby, Monicu Salinas, ktorá sa po odovzdaní balíka, pomodlila za svojho zákazníka priamo pred dverami jeho domu.

Chlapec, pre ktorého bola objednávka určená, totiž trpí vrodenou vaskulárnou anomáliou a v čase zúriaceho koronavírusu, je tak mimoriadne náchylný k ochoreniu. Vodička sa preto modlila, aby chlapec zostal zdravý a nový koronavírus ho nijako nezasiahol. 

„Všimla som si, že tam stále stojí a najprv som si vôbec neuvedomovala, čo robí, až kým som ju nevuvidela robiť rukou znamenie kríža. Pane Bože, ona sa modlila!“ nestačila vychádzať z údivu chlapcova mama Raquel, pre magazín People.

Rodina kuriérku nepoznala

Ako vodička kuriérskej spoločnosti vedela, že modlitba sa v tomto prípade zíde? Za všetkým je odkaz, ktorý píšu rodičia v poznámke objednávky pre každého kuriéra. „Máme ťažko choré dieťa. Online dodávky sú pre jeho zdravie nevyhnutné. Pomáhate nám udržiavať nášho syna nažive,“ píšu chlapcovi rodičia na odkaze. „Veľa to pre nás znamenalo. Že si niekto vôbec dá tú námahu a venuje svoj čas modlidbe pre neznáme dieťa. Naozaj ma to dojalo,“ cituje otca Dereka, magazín People.

Už ste čítali?