Britský maloobchodný reťazec sa púšťa po vyše štyroch rokoch do menšej expanzie v „kamenných“ prevádzkach. Začal v bratislavskej Petržalke na Farského v obchodnom centre, ktoré pôvodne obývala iba spoločnosť TPD. Tá sa presunula na druhé poschodie a na prízemí vznikol na ploche 900 metrov štvorcových supermarket so sortimentom čerstvých a trvanlivých potravín, drogériou, kozmetikou či oblečením.

Nový supermarket, ktorý otvorili v stredu, je celkovo 151. predajňou spoločnosti Tesco na Slovensku. Umožnil zamestnať takmer 30 ľudí. Spolu má Tesco u nás takmer desaťtisíc zamestnancov.

KK53 Kodaň - Prví zákazníci po opätovnom otvorení nákupného centra v rámci postupného uvoľňovania prísnych opatrení v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2, 11. mája 2020 v Kodani. FOTO TASR/AP
The first customers return to Field's Shopping Center, in Copenhagen, Denmark, after the lockdown to prevent the spread of coronavirus disease (COVID-19), Monday May 11, 2020. Department stores, shopping centers and other retailers is allowed to open Monday as the second phase of the reopening of
Neprehliadnite

Pre voľnú nedeľu prídu o prácu desaťtisíce zamestnancov. Predpovedajú maloobchodníci

V Petržalke museli ísť zákazníci pre väčšinu nepotravinového tovaru z portfólia siete do veľkej predajne Tesca na Panónskej, ktorá je od nového supermarketu vzdialená zhruba päť kilometrov.

V rámci marketingovej podpory pobočka poskytuje v prvom týždni od otvorenia desaťpercentnú zľavu pri ďalšom nákupe každému zákazníkovi, ktorý si odnesie tovar v sume nad desať eur. Časťou tržieb z prvých dvoch dní Tesco finančne podporí občianske združenie Kaspian, ktoré robí komunitnú prácu s deťmi v Petržalke.

Za dva týždne tri obchody

Budúci týždeň 3. mája otvára Tesco predajňu v Turanoch pri Martine a o deň neskôr obchodné centrum Galéria s 50-timi prevádzkami, opäť v Petržalke. „To je naše najväčšie nákupné centrum, ktoré Tesco postavilo a bude prevádzkovať. Veľmi sa na to tešíme,“ hovorí výkonný riaditeľ Tesca na Slovensku Matin Kuruc.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa