HD Regióny Zo Slovenska

Je to vôbec možné? Prešov a Solivar "skrátili", poslanec reaguje a chce vysvetlenie

V smere od rekreačnej oblasti Sigord a obce Dulová Ves došlo k netradičnej zmene. Obyvatelia si všimli, že tam posunuli dopravnú značku.

Ilustračný obrázok k článku Je to vôbec možné? Prešov a Solivar "skrátili", poslanec reaguje a chce vysvetlenie
12
Galéria

Poslanci za VMČ č. 5, o posunutí dopravnej značky označujúcej začiatok a koniec Prešova na ceste III. triedy patriacej do správy Prešovského samosprávneho kraja vedia a nepovažujú to za dobrý krok.

Vyše 60 rokov

„Táto téma má svoj odborný pohľad – výklad cestného a stavebného zákona, pohľad mesta, ktoré tu v územnom pláne vyčlenilo okolité parcely na výstavbu, tie však nemajú vybudované vstupy z ulice Zlatobanskej a pohľad bezpečnosti obyvateľov,“ uviedol poslanec za spomínanú mestskú časť, Peter Krajňák.

Faktom podľa neho je, že vyše 60 rokov bolo označenie mesta v blízkosti vyústenia nového cyklochodníka Prešov-Sigord na úrovni budovy zemiakárne.

Vážne nebezpečenstvo

„Posunutím označenia, a tým pádom zvýšenie maximálnej povolenej rýchlosti v úseku cca 700 metrov od bývalého JRD v smere do historickej zóny Soľnej Bane z 50 na 90 km/h, vrátane nebezpečného zúženia, vytvára vážne nebezpečenstvo pre účastníkov cestnej premávky. Nehovoriac už o chybe, že na začiatku ulice Pod hrádkom mala byť osadená značka označujúca začiatok mesta,“ vysvetlil ďalej.

Krajňák potvrdil, že bude s poslancami žiadať Okresný úrad – Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií o prehodnotenie svojho rozhodnutia a zníženie rýchlosti v tejto časti. „Ochrana chodcov a cyklistov i celých rodín jazdiacich v tomto úseku a smerujúcich na nový cyklochodník je prioritou,“ dodal na záver.

A v obrazoch si pozrite aj zábery na cykloželezničku, ktorej sa táto téma bytostne týka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Zábery na cykloželezničku pri Prešove
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM