28.5.2020 12:25 | Správy

Služba Gmail zjednoduší prácu, dostane rýchle nastavenia

Zdroj: Google

Novinku už Google začal postupne distribuovať všetkým používateľom.

Spoločnosť Google oznámila zaujímavú aktualizáciu pre webovú verziu e-mailovej schránky Gmail. Dostane panel rýchlych nastavení. Slúžiť bude na to, aby používatelia nemuseli kozmetické a základné zmeny hľadať v pomerne rozsiahlych nastaveniach schránky. Téme sa venoval web XDA Developers.

Nový panel rýchlych nastavení sa bude otvárať tlačidlom s ikonou ozubeného kolieska umiestneným v najvyššej časti stránky, teda vedľa profilovej fotografie používateľa a spúšťača aplikácií od Googlu. Rýchle nastavenia neprekryjú celú schránku. Namiesto toho sa zobrazia len v pravej časti obrazovky podobne, ako to v Gmaili robia miniaplikácie Úlohy a Keep.

V nových nastaveniach používatelia nájdu zmenu hustoty zobrazenia či typy priečinka doručenej pošty. Bude odtiaľ možné pridať čítacie panely pre konverzácie a aplikovať vizuálne témy. Prítomné bude takisto tlačidlo vedúce do plnohodnotných nastavení schránky.

Jednoduchšie a prehľadnejšie

Rýchle nastavenia neprinesú žiadne nové možnosti či konfigurácie schránky. Všetky spomenuté možnosti už Gmail ponúka v hlavných nastaveniach, kde zostanú aj naďalej.

Podľa Googlu slúži nový panel len na to, aby mohli používatelia rýchlejšie a jednoduchšie nájsť základné kozmetické úpravy. Budú si tak môcť schránku prispôsobiť a využívať inteligentné funkcie triedenia pošty bez toho, aby sa museli „prehrabávať“ hlavnými nastaveniami Gmailu. Zmeny si tiež môžu jednoduchšie porovnať, lebo po kliknutí na položku sa nová možnosť automaticky aplikuje.

Ako dodáva spomínaný web, novinka bude dostupná pre všetkých používateľov Gmailu, teda pre súkromné aj firemné kontá. Googlu tvrdí, že s distribúciou funkcie už začal, používateľom ju ale aktivuje postupne. Môže tak trvať aj mesiac, kým sa dostane ku všetkým.