Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.05.2020 07:30

Tvrdošín s poľským Kościeliskom prepojí cykloturistický chodník


Ilustračná snímka.


Rozvoj cestovného ruchu na slovensko-poľskom pohraničí má zabezpečiť cykloturistický chodník, ktorý stavajú medzi Tvrdošínom a Kościeliskom.


Ide o projekt spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu v rámci programu cezhraničnej spolupráce. Mesto Tvrdošín o tom informovalo na oficiálnej webovej stránke.

Investičná časť projektu zahŕňa vybudovanie cyklotrasy zo Starého Medvedzia do Štefanova a v Oraviciach. Tu cyklotrasa nadviaže na relaxačný chodník. Viesť bude popri Oravici k ústiu Tichej doliny. „Na vytvorené cyklotrasy na slovenskej aj poľskej strane postupne nadviažu vytvorenie kultúrnych trás a doplnkové služby cestovného ruchu. Vo vybraných častiach trasy Medvedzie – Štefanov vzniknú výhybne, ktoré umožnia bezpečnú dopravu aj pre motorové vozidlá ku záhradkovej oblasti,” uvádza samospráva.

Projekt podľa ďalších zverejnených informácií prispeje k rozšíreniu možností voľnočasových aktivít a zdravému životnému štýlu. Tiež k propagácii prírodného prostredia a kultúrneho dedičstva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2020
Do mestskej časti Tomčany vybudujú cyklotrasu a chodník pre peších
Mesto Martin spustilo v pondelok stavbu cyklotrasy a chodníka pre peších do mestskej časti Tomčany, ktorá si vyžiada investíciu vo výške 367 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
12.10.2020
V Geoparku Novohrad-Nógrád vďaka projektu skvalitnia turistickú infraštruktúru
Skvalitnenie turistickej infraštruktúry a nové služby v Geoparku Novohrad-Nógrád (GNN) má priniesť nový projekt Geotop, na ktorý zúčastnené strany získali dotáciu z cezhraničného programu Interreg.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %