Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matka, ktorá odložila bábätko do hniezda záchrany v Košiciach, svoj čin ľutuje. Dieťa žiada späť
Zdielať na

Matka, ktorá odložila bábätko do hniezda záchrany v Košiciach, svoj čin ľutuje. Dieťa žiada späť

KOŠICE / Príbeh bábätka, ktoré našli v košickom hniezde záchrany pokračuje. Matka ho priniesla do inkubátora v stredu. Už o pár dní nato, v sobotu, ale svoje rozhodnutie oľutovala a svojho syna chce späť.

Len pár dni od uloženia dieťaťa do košického hniezda záchrany sa ozvala údajne jeho matka. Svojho syna, ktorého volá Dominik chce späť. Údajna matka novorodenca nakŕmila, obliekla a keďže v trebišovskej nemocnici takéto hniezdo záchrany nemajú, nasadla na autobus a odniesla ho až do košickej nemocnice.

"Som myslela, že bude mi lepšie, že sa s tým zmierim, ale neni to tak, je mi stále horšie a horšie, myslím naň ho stále, vkuse už doma ani spať vôbec neviem, no proste je mi ťažko za ním. Chcem ho získať naspäť, to sa nedá," vyjadrila sa údajná matka bábätka. 

 Matka sa ozvala ešte v piatok večer do redakcie portálu Košice:dnes. Dvadsaťdvaročná žena pochádza z okresu Trebišov a dvoch chlapcov vo veku 1 a 2 roky už má. O tretieho si myslela, že sa už nedokáže postarať.
"Možno žeby som nezvládla, možno by išiel do dobrej rodiny, možno, že nie, možno žeby bolo horšie. Neviem," poznamenala údajna matka. 

Vzdaním sa dieťaťa rodičia stratili možnosť získať ho späť cez nemocnicu. Z právneho hľadiska patrí pod starostlivosť štátu.

"Matka si už pre toto dieťatko späť nemôže prísť, my jej ho už vydať nemôžeme, všetko to musí riešiť cez úrad práce, sociálnych vecí a rodiny," vyjadrila sa primárka neonatologického oddelenia Iveta Kostelníkov. 

"Ak sa matka chce k odloženému dieťaťu vrátiť musí v prvom rade predložiť dôkazy o svojom materstve, následne súd po zvážení dôkazov a zhodnoteniu psychického a sociálneho hľadiska rozhodne či je matka spôsobila sa o dieťa postarať," informovala Jana Lukáčová, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.  "Budem sa snažiť, ako som vám vravela, v pondelok idem do Trebišova na úrad práce sociálnych rodiny a veci, takže budem sa tam informovať čo ako mi treba, aké papiere a ako sa to dá," dodala údajná matka dieťaťa. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy