Denník N

Búrka nevyčistila všetko, z korupcie je obvinený známy advokát, problém majú ďalší sudcovia

Advokát Dušan Daňový na hrádzi, keď nadával cyklistovi. Foto – YouTube
Advokát Dušan Daňový na hrádzi, keď nadával cyklistovi. Foto – YouTube

Známy advokát piťovcov je obvinený z korupcie. Svedok tvrdí, že úplatky išli pre bratislavských sudcov. Tí to odmietajú.

Ak by niečo také robil Pavol Rusko počas kauzy zmenky, už by bol dávno vo väzbe, ale známemu bratislavskému advokátovi Dušanovi Daňovému sa darí odďaľovať rozsudok vo svojej korupčnej kauze vďaka potvrdeniam o práceneschopnosti už štyri roky. A to napriek tomu, že polícia preukázala, že kým sa vo svojej veci nemohol – údajne pre chorobu – prísť oboznámiť so spisom, tak iných svojich klientov fyzicky zastupoval na úkonoch.

Napriek tomu sudca Špecializovaného trestného súdu Roman Púchovský uznal, že boli porušené Daňového práva na obhajobu a potvrdil to aj senát Najvyššieho súdu, ktorému predsedal ešte Štefan Harabin.

Kauza Dušana Daňového, ktorý v minulosti zastupoval viacero členov mafiánskej skupiny piťovcov, pripomína akciu Búrka, v ktorej obvinili viacero sudcov a advokátov.

Udiala sa v čase, keď si ešte predseda bratislavského krajského súdu Ľuboš Sádovský mohol dovoliť nezbaviť mlčanlivosti predsedníčku senátu a nikoho to nevyrušilo. Sudcov vo veci neobvinili pre nedostatok dôkazov.

Choď do roboty, ty k…t!

„K…t, mám ti jednu prij..ť? Ty povolenie! Choď do roboty, ty k…t., ty vyj…c! Ty vyrieš tam dopravu na ceste najprv, ty občianske združenie. Budem chodiť dve hodiny do roboty ráno, ty ko..t? K…t!“

Verejnosť môže poznať advokáta Dušana Daňového zo známeho videa, na ktorom nadával

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie