REPORTÁŽ: Vláda schválila návrh ministra obrany na zrušenie obstarávania vozidiel 4x4 a rekonštrukciu letiska Kuchyňa

NETKY.SK • 27 Máj 2020, 16:43 • 2 min
REPORTÁŽ: Vláda schválila návrh ministra obrany na zrušenie obstarávania vozidiel 4x4 a rekonštrukciu letiska Kuchyňa

BRATISLAVA - Vláda SR dnes na rokovaní schválila návrh ministra obrany SR Jaroslava Naďa na zrušenie procesu obstarávania viacúčelových taktických vozidiel 4x4. Zároveň súhlasila aj so začatím obstarávania nevyhnutnej obnovy a rekonštrukcie vojenského letiska Kuchyňa.

slovakia

left justify in out


Minister obrany Jaroslav Naď ocenil rozhodnutie vlády v súvislosti so zrušením plánovaného nákupu vozidiel 4x4 pre Ozbrojené sily SR. Na jeho netransparentnosť upozorňoval totiž už v minulosti.

 

Vytvorenie podmienok

„Vozidlá tak, ako boli nakonfigurované, nevyhovujú požiadavkám ozbrojených síl a navyše, proces nebol ani len z hľadiska príprav dotiahnutý do konca,“ zdôraznil. Podľa jeho slov je nespochybniteľné, že vojaci novú techniku potrebujú, avšak obstaraná musí byť transparentne, systémovo a účelovo.

V súvislosti s rekonštrukciou vojenského letiska Kuchyňa minister vysvetlil, že hlavným dôvodom je potreba vytvoriť dostatočný odstavný priestor pre lietadlá C-27J Spartan a L-410 Turbolet.

 

„Okrem toho tu budeme potrebovať premiestniť techniku z Letiska Sliač, ktoré musíme pripraviť na dodanie stíhacích lietadiel F-16. V Kuchyni preto obnovíme prevádzkové plochy a prispôsobíme infraštruktúru tak, aby vyhovovala súčasným potrebám. S obnovou plánujeme začať ešte tento rok,“ povedal.

Súčasťou prác na letisku Kuchyňa má byť podľa vládou schváleného materiálu rekonštrukcia a rozšírenie existujúcej prevádzkovej plochy, zriadenie jej odvodňovacieho systému a vybudovanie nového osvetlenia.

 

Predpokladané celkové náklady na projektovú dokumentáciu pre stavebné konanie a realizáciu stavby spolu s autorským dohľadom sú vo výške 5 042 118,66 € vrátane DPH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies