Na Slovensko prichádza nová sieť potravín Žabka, má konkurovať Delii či Maline

  • Bude pod patronátom potravinovej siete Tesco
  • Prvú kamennú predajňu by mali otvoriť do konca tohto roku. 
21688166_282618235568717_1390143306020067927_o
Potraviny Žabka FB
  • Bude pod patronátom potravinovej siete Tesco
  • Prvú kamennú predajňu by mali otvoriť do konca tohto roku. 

Žabka je poľská maloobchodná sieť potravín, ktorá si našla svojich priaznivcov aj v susednom Česku. Podľa aktuálnych zistení ako franšízová sieť spoločnosti Tesco prichádza aj na Slovensko. Téme sa podrobnejšie venoval portál index.sme.sk. Nové predajne mieria do centra hlavného mesta a zatiaľ by sa mali orientovať len na Bratislavu, resp. jej okolie. Do regiónov sa Žabka nateraz nechystá. 

Prvú kamennú predajňu by mali otvoriť do konca tohto roku. 

zdroj: Potraviny Žabka v Poľsku. Foto: Wikimedia/Krzysztoferski

Chceme ponúknuť podnikateľskú možnosť tým, ktorí majú chuť a zručnosti, aby si vyskúšali viesť vlastný obchod aj bez vysokých vstupných nákladov,“ hovorí Martin Kuruc, výkonný riaditeľ Tesca na Slovensku.

Žabku možno niektorí poznajú z návštev susedného Poľska alebo Česka. Nejde o rozľahlé obchody typu Tesco, skôr o menšie, typu „Večierka“, kde si môžu zákazníci dokúpiť drobnosti. Žabka je situovaná do centrier miest, na pešie zóny alebo miesta, kde sa pohybuje veľa ľudí. K známej a dobre zaužívanej Maline či Delii tak pribudne nová značka s podobným konceptom.

Keďže ide o franšízu a nie typický obchod so štandardami, ktoré Žabka bežne spĺňa, bude musieť dodržiavať tie, ktoré stanovuje regulamín spoločnosti Tesco.

Sieť potravín Žabka sa v Poľsku stala viackrát po sebe Naj Predajcom roka. Tento rok získala ocenenie tiež. 

Zdroj: idex.sme.sk

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá