Bývanie a záhrada

Prečo mať doma viac živých kvetov?

Nepáči sa vám interiér domu, ale nemáte peniaze na jeho prerobenie? Trápi vás suchý vzduch v byte? Cítite sa často a bez dôvodu smutní? Všetky tieto a niektoré ďalšie problémy je možné vyriešiť pomocou obyčajných kvetov v kvetináči alebo vo váze.

Na dekoráciu a doplnenie svojho outfitu môžete použiť krásny náhrdelník. Interiér môžete jednoducho a lacno vyladiť kvetmi.

Zdobenie domu izbovými rastlinami je všadeprítomnou praxou a skvelým spôsobom, ako naplniť priestor nielen rôznymi žiarivými odtieňmi, ale často aj príjemnou vôňou kvitnúcich druhov kvetov. Izbové rastliny čistia vzduch, vyhladzujú rohy, osviežujú interiér a menia jeho vlhkosť.

Samozrejme, úspešná realizácia takéhoto designu je záležitosťou udržiavania rovnováhy medzi vegetatívnymi potrebami samotnej rastliny a vnútornými prvkami, ku ktorým sa pridávajú terénne úpravy. Peknou kyticou ruží ale určite nič nepokazíte.

Vyberte si správnu voľbu

Keďže ste sa rozhodli použiť metódu dekorácie pomocou živých rastlín a kvetov v interiéri, musíte sa najskôr oboznámiť s druhmi, ktoré sa na tento účel najčastejšie používajú, a odporúčaniami na ich pestovanie. Niektoré exempláre – potrebujú intenzívne osvetlenie, vetranie, zalievanie a neustále prerezávanie, iné sa cítia skvele kdekoľvek v dome a nevyžadujú si nadmerné úsilie v starostlivosti.

O doručenie pekných kvetov môžete požiadať aj online kvetinárstvo.

Najprv by ste ale mali vziať do úvahy, pre ktorý interiér budú vybrané, a ako sa skombinujú  s jeho farebnou schémou. Najbežnejšie typy, ktoré sa používajú na zdobenie uzavretých priestorov, sú živé kvety, kaktusy, sukulenty, paprade a niektoré druhy paliem.

Nezabudnite na dobrý kvetináč alebo vázu

To, ako dlho vám v priestore kvety vydržia, bude závisieť od formy, do ktorej ich umiestnite. Nádrže pre rastliny sú dôležitým prvkom pri návrhu a pestovaní. Je potrebné zvoliť nielen pekné kvetinové vázy alebo kvetináče v rovnakom štýle s okolitým prostredím, ale aj tie, ktoré budú v harmónii s kvetinou samotnou, zdôrazňujúc jej krásu a vytvárajúc pre ňu pohodlné podmienky.

Preto sa pri dekorácií interiéru na tieto dôležité parametre zamerajte a krásou nevšedných kvetov potom naplno kochajte.

Foto: pixabay.com