Honor X10 hlási rekordné predaje. Za 8 minút od spustenia predajov sa predalo 100 000 kusov

Novinka z portfólia značky Honor, za ktorou stojí známy Huawei, hlási zo svojho domáceho trhu obrovský úspech

HONOR-X10
Zdroj: Huawei (Honor)

Spoločnosť Honor, ktorá spadá pod krídla technologického čínskeho giganta Huawei, len pred niekoľkými dňami predstavila nový smartfón Honor X10, ktorý ohúri najmodernejšími technológiami a špecifikáciami, ktoré má pod kapotou. Na domácom, teda čínskom trhu bol predaj smartfónu spustený len pred niekoľkými hodinami, no v centrále spoločnosti Honor zrejme nikto nečakal, aký úspech novinka zožaje.

honor x10 predaje
Zdroj: Gizmochina

Ako informuje zahraničný portál Gizmochina, značka Honor zaznamenala historický úspech, keďže v priebehu iba 8 minút sa predalo až neuveriteľných 100 000 kusov smartfónu Honor X10 5G. Spôsobené to je najmä jeho dostupnosťou pre masy, keďže základný model s 5G pripojiteľnosťou, 6 GB RAM a 64 GB úložiskom vyjde čínskych zákazníkov na 1 899 čínskych juanov, čo je v prepočte zhruba 243 eur. Vrcholný model s 8 GB RAM a 128 GB úložiskom pritom vychádza na stále prijateľných 2 399 čínskych juanov, čo je zhruba 310 eur.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Čo ponúka nový Honor X10?

I keď sme sa predstaveniu smartfónu Honor X10 venovali v našom nedávnom článku, zhrňme si jeho základné špecifikácie a funkcie. Smartfón už na prvý pohľad zaujme svojim bezrámčekovým LCD displejom s uhlopriečkou až 6,63 palcov s rozlíšením FHD+. Zároveň treba spomenúť, že displej prichádza s obnovovacou frekvenciou na úrovni 90 Hz.

honor x10
Zdroj: Honor

V útrobách smartfónu sa zase nachádza špičkový procesor Kirin 820 s podporou 5G sietí, až 8 GB RAM LPDDR4x, až 128 GB interné úložisko a batéria s kapacitou 4 300 mAh. Obrovskou prednosťou smartfónu je však jeho fotografická výbava – zadný fotoaparát totižto pozostáva až z 3 samostatných snímačov, pričom hlavným snímačom je Sony IMX600 s rozlíšením 40 Mpx, ktorý nájdeme aj v produktovej línii Huawei P40. Hlavný snímač dopĺňa 8 Mpx snímač so širokouhlým objektívom a 2 Mpx makro snímač. Za povšimnutie určite stojí aj vysúvacia selfie kamera s rozlíšením 16 Mpx.

Na záver však treba dodať, že i keď je smartfón dodávaný s operačným systémom Android 10, respektíve s jeho nadstavbou Magic UI 3.1, nenájdeme v ňom mobilné služby od spoločnosti Google, ktoré sú pre väčšinu zákazníkov mimo Číny kľúčovým faktorom. Riešení, ako sa vynájsť aj bez služieb od Google je však viacero.

 

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre