Založ si blog

Je premiér normálny?

Otázka, ktorú si kladie stále viac ľudí. A oprávnene, niektoré jeho opatrenia úplne strácajú zmysel a sú proti zdravému rozumu.  Zamyslime sa nad niektorými.

S teatrálnosťou jemu vlastnou prezentoval na tlačovej konferencii plán na uvoľňovania opatrení proti korona vírusu. Ten mal mať štyri fázy a vstupovať do života mal podľa situácie s nakazenými.  No dnes už Matovič vytiahol aj piatu fázu, ktorá má byť od 3.6.2010, možno príde  aj k šiestej či siedmej.

Reštauračné zariadenia môžu poskytovať služby, keď bude rozostup stolov dva metre. Logické, že hostia nebudú mať nasadené rúška. No na voľnom priestranstve sa musí dodržovať odstup päť metrov, inak hrozí pokuta 1000 €.

Deti do škôl sa tiež budú vracať vo viacerých etapách, prvé deti rodičov v prvej vlne boja s nákazou a v poslednej tie, ktoré majú rodinných príslušníkov starších ako 65 rokov. To si máme vysvetľovať tak, že sa o týchto školákov má kto postarať? Netvrdí náhodou vláda, že seniori sú najviac ohrozenou kategóriou, teraz im zveríme deti?

Repatrianti nesmú bez karantény prekročiť hranice, ani keď majú platné osvedčenie o bez infekčnosti? Občania môžu vycestovať do 48 hodín a slobodne sa vrátiť? Kamionista, ktorý strávi za hranicami dni a možno i týždne sa domov vráti bez obmedzení? Kde majú tie príkazy logiku?

Apropo, kamionisti. Za vlády SMERU sa demonštrovalo na námestiach, blokovala sa doprava, zapchávali cesty,  OĽaNO to schvaľovalo a podporovalo, bol to predsa demokratický prejav vôle občana.  Ak sa tak deje dnes, treba v skrátenom konaní zmeniť zákon a tieto výstrelky sa budú trestať väzením!!!

To je len pár nápadov, ktoré premiéra Matovič na odporúčanie konzília odborníkov zavádza do života. Mimochodom, jediný skutočný odborník s praxou v nákazách prof. Krčméry bol z tej skupiny odídený! Vidíte v tých rozhodnutiach logiku a zdravý rozum, lebo len sekiráciu a buzerovanie občana, arogantné prejavy moci jedného človeka?

Kolektívna vina a rovnaký meter

14.03.2022

Štvavá kampaň proti ruským občanom na celom svete, ho hlavne proti športovcom tej krajiny je bezprecedentným porušením prvého pravidla demokracie. To hovorí: Všetci ľudia, bez ohľadu na pohlavie, národnosť, rasu či náboženstvo, sú si rovní. Majú rovnaké práva aj povinnosti! Vylúčenie postihnutých Rusov a Bielorusov z Paralympijských hier v Pekingu, je toho [...]

Z. Č. : Zožer, čo si si navarila!

07.07.2021

Prezidentka v dnešnom komentári k rozhodnutiu ÚS sa ukázala v skutočnom svetle. Bábka v rukách koalície, bez svedomia a ochotná poslúchať! A teraz si to poriadne zlízne! Na zjavné želanie I. Matoviča podala na preskúmanie referendovú otázku, pričom vedela, ako to dopadne. No nečakala, že ju jej verný podporovateľ tak odmení! Po vymenovaní nových členov ÚS, [...]

Klamár, farizeji a pochlebovači

03.07.2021

Je zjavné, že každému objektívne mysliacemu človeku dôjde, že píšem o našej fantastickej vláde. Expremiér a minister Matovič napadol po prevalení problémov pri dopingu očkovania svojho ministra! Ak si niekto z verejnosti myslí, že by p. Lengvarský predložil návrh, ktorý by nebol, ak už nie priamo z Igorovej hlavy, tak aspoň s jeho požehnaním, tak by sa mal dať liečiť [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 257438x
Priemerná čítanosť článkov: 5363x

Autor blogu

Kategórie