Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Myslel to dobre, ale... Jiřímu Mádlovi hrozí okrem kritiky aj bitka!
Zdielať na

Myslel to dobre, ale... Jiřímu Mádlovi hrozí okrem kritiky aj bitka!

Archívna reportáž

Jeden z najpopulárnejších českých hercov spravil poriadny krok vedľa, zdá sa. Ešte v polovici marca sa rozhodol, že prispeje cez svoju popularitu k osvete ohľadom pomoci seniorov počas koronakrízy. Chcel nabádať mladých, aby pomohli starším ľuďom vo svojom okolí.

Jiří Mádl zvolil vo svojej kampani "Pomoc susedom" skutočne veľmi nešťastné slová. Namiesto ocenenia sa tak dočkal obrovskej kritiky, zďaleka pritom nielen od seniorov, ktorých sa dotkol.

​V reklamnom spote použil 33-ročný rodák z Českých Budějovíc neveľmi lichotivé oslovenie. Seniorky nazval "bábami", seniorov "dedkami".

Mádl bol hosťom aj v jojkárskej relácii Inkognito:

Kampaň "Zachraň bábu, zachraň dědka" tak dopadla celkom inak, ako si asi herec sľuboval, čo je zjavné aj podľa komentárov. "To oslovenie je hlúpe," píše hneď prvá komentujúca. "Žiadna úcta, primitivita najhrubšieho zrna, hanbím sa za takú nálož primitivity," pritvrdila ďalšia. V inom komentári sa objavila otázka: "Tvojim rodičom sa páči, ako oslovuješ seniorov a robíš z nich retardovaných ľudí?"

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

ZACHRAN BABU, ZACHRAN DEDKA!!! www.pomocsousedum.cz zachranme zivoty obycejnym zpusobem.

Príspevok, ktorý zdieľa Jiri Madl (@jirimadl86),

Podobný názor má aj 74-ročná česká herečka Jaroslava Obermaierová, píše portál Blesk.cz. Tá ma dokonca chuť to Mádlovi vytmaviť ručne-stručne. "Kedykoľvek ten spot zhliadnem v televízii, mám chuť toho chlapca preplesknúť! Je to neskutočná drzosť nazývať nás bábami a dedkami," rozčúlila sa herečka. Síce chváli, že sa chcel zapojiť do pomoci, ale nie takto. "Maj trochu úcty k starobe, aj ty to raz spoznáš, aké to je. Nie je predsa také ťažké byť ku svojmu okoliu slušný, tie slová môžu zraňovať," odkázala mu skvelá herečka.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie