Bez milostných scén! Vášeň aj romantika má v thajských filmoch stopku

Thajský filmový priemysel smie natáčať, ale musí sa vyvarovať všetkých milostných scén, bojov a ďalších záberov zahŕňajúcich blízky kontakt, aby sa zabránilo šíreniu koronavírusu, napísal spravodajský server The Guardian.

23.05.2020 14:10
sex, vzťah, intimity Foto:
Vášeň pred kamerou má zatiaľ stopku.
debata

Kým úrady pokračujú v uvoľňovaní karanténnych opatrení po celom Thajsku, dostali produkčné spoločnosti pokyn prispôsobiť prácu pravidlám spoločenského odstupu.

Filmári musia pracovať v dobre vetraných priestoroch a na mieste nesmie byť naraz viac ako 50 členov štábu. Pri scénach, ktoré by bežne vyžadovali intimitu alebo kontakt, je možné použiť špeciálne efekty a uhly záberov. Všetci ľudia, ktorí nie sú pred kamerou, musí mať rúška.

Medzi ďalšie opatrenia, ako obmedziť riziko nákazy, je hneď pri príchode kontrola hercov a členov štábu, či nemajú príznaky choroby covid-19, zabezpečenie dostatku mydla a dôkladná očista scény. Všetci ľudia sa musia držať dva metre od seba.

Thajsko v uplynulých týždňoch zmiernilo karanténne opatrenia, keď klesol počet novo nakazených. V nedeľu sa prvýkrát od marca otvorili obchodné domy, pred ktorými sa vytvorili dlhé fronty zákazníkov.

Znovu tiež začali fungovať reštaurácie pod podmienkou, že zavedú rozostupy medzi stolmi. Nočný zákaz vychádzania bol o hodinu skrátený a teraz trvá od jedenástej večernej do štvrtej rannej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #nakrúcanie filmov

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...