Internetové podvodySpam

V emailoch sa šíri skvelá ponuka na prácu z domu, ale pozor na podvod

Ohodnoťte článok

Emailovými správami sa šíri šialene dobrá ponuka na prácu z domu. Je koronakríza, nikto nemá toľko peňazí, aby bol spokojný. Všetci sme doma. Práca z domu je momentálne mimoriadne žiadaný artikel. Čo iné vymyslieť, ak chcete okradnúť ľudí a nalákať ich na vysoký dopyt? Vymyslieť podvodnú prácu z domu. Čo iné? Presne v najlepšom možnom čase prichádza masívna spamová vlna, ktorá vás láka na prácu z domu. Rôzni ľudia reagujú na takéto ponuky rôzne Niekto ju dostane len raz, spamový kôš ju prepustí a obeť je na svete. Najmä ak klikne na webstránky uvedené v emailovej správe. Stránky sú pritom nebezpečné – tak ich kategorizuje ESET Security.

Práca z domu, podvod

inzercia:

Odchytáva údaje o vás. Vy síce máte pocit, že ste vyplnili formulár na získanie práce, ale prečo vás nezaujíma, o akú prácu ide? Nie je to predsa prvoradé? Vedieť, či máte strieľať ľudí, lepiť obálky, alebo vyrábať atómový reaktor? Podvodná stránka odchytáva údaje a pravdepodobne žiada aj úhradu vstupných poplatkov. Žiadna práca sa nekoná. Trúfalosť podvodníkov je o to väčšia, že nám zaspamovali server @hoax.sk, na rôzne neexistujúce loginy. Akoby vyslovene pútali pozornosť a aby sme si ich všimli. Tak nech sa páčili, všimli sme si!

Znenie každej jednej emailovej správy, v ktorej sa mení len krstné meno toho, čo vám píše:

Ahoj!
Hľadáme zamestnancov pracujúcich na diaľku.
Moje meno je Dionne, som personálny manažér veľkej medzinárodnej spoločnosti.
Väčšinu práce môžete robiť z domu, tj na diaľku.
Mzda: 3500€-7500€ mesačne. Ak vás táto ponuka zaujíma, navštívte našu webové stránky.
S Pozdravom!

Verdikt:

  • Odporúčame vyhýbať sa akémukoľvek podobnému emailu. Nikto neponúka prácu tak, že spamuje polovicu sveta.
  • Cieľové stránky sú označené ako nebezpečné a ochranné systémy ju úspešne blokujú. Existuje ich niekoľko.
  • Spamy sú viaceré, všade je však uvedené rôzne krstné meno.
  • Odosielateľ – uvedená emailová adresa – neexistuje. Respektíve ide o ukradnuté adresy, ide len o masku. Reálne táto emailová adresa nič neposlala. Neodpovedajte na ňu. Adresa, ktorú zneužili môže existovať a nemá ani poňatia, že ju ako masku používa niekto iný.
  • Opakujem! Neodpovedajte na tento email, nevyhrážajte sa a nepoužívajte vulgarizmy. Robí to toľko veľa Slovákov, až je prekvapivé, že to vždy končí len „nedorozumením“.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
0
Milujem to
0
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Šéfredaktor portálu HOAX.SK a jeho súčasť od roku 2012. Nadšenec Hviezdnych vojen, cyklistiky, streľby, potápania, ale aj bezpečného pohybu v online priestore. Bývalý učiteľ informatiky, v súčasnosti vyhľadávač problémov a autor viacerých tém o internetovej bezpečnosti.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Internetové podvody

    Komentáre sú ukončené