Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Highlight: Nováčik do semifinále, Pálffy a spol končia
Zdielať na

Highlight: Nováčik do semifinále, Pálffy a spol končia

Zdroj: Piešťany-Skalica 7.zápas štrvrťfinále

PIEŠŤANY / Až posledný hrací deň štvrťfinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013 určil definitívne zloženie dvojíc pre semifinále. V siedmom zápase sa rozhodlo o postupe tímu ŠHK 37 Piešťany, ktorý vyradil HK 36 Skalica.

Extraligový nováčik sa v semifinále vyraďovacej časti stretne v sérii na štyri výhry s víťazom dlhodobej súťaže HKm Zvolen. Prvé dve stretnutia sa uskutočnia v piatok a sobotu (22. a 23. marca) vo Zvolene. Druhú dvojicu tvoria úradujúci vicemajster HC Košice a mužstvo HK Nitra. "Oceliari" privítajú súpera v Steel aréne prvýkrát v nedeľu 24. marca, druhý zápas je na programe o deň neskôr opäť v Košiciach. Mená oboch finalistov budú známe najneskôr vo štvrtok 4. apríla, séria o titul sa začne 7. apríla. Všetky súboje play-off majú začiatok o 18.00 h.

Program semifinále Slovnaft play-off hokejovej Tipsport extraligy 2012/2013:
Termíny: 22., 23., 26., 27., prípadne 30. marca, 1. a 3. apríla: HKm Zvolen (1) - ŠHK 37 Piešťany (4)
Termíny: 24., 25., 28., 29., prípadne 31. marca, 2. a 4. apríla: HC Košice (2) - HK Nitra (3)

Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2012/2013 - štvrťfinále - siedmy zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) - konečný výsledok série: 4:3, do semifinále postúpili Piešťany

Góly: 18. H. Ručkay (Brňák, Peško), 39. J. Ručkay, 47. Peško (J. Ručkay), 60. H. Ručkay (J. Ručkay, Peško) - 27. Pálffy (R. Školiak)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Baluška, D. Konc - Výleta, Kacej, 3060 divákov

Piešťany: Tomek - Škadra, Brňák, Drgoň, R. Filip, V. Urban, A. Hruška - T. Melichárek, V. Nemec, S. Saliji - J. Ručkay, Peško, H. Ručkay - Stupka, Mertel, Chylo - Haring, M. Toman, Šišovský
Skalica: Trenčan - Vyrůbalík, I. Jankovič, L. Kozák, Trška, Bobček, Barák - Pálffy, R. Školiak, Martin Sloboda - Lažo, Holovič, Klejna - Kutálek, Stieler, Šátek - J. Jurík

Po úspešnom zvládnutí nedeľňajšieho šiesteho zápasu série, keď "havrani" zvíťazili v Skalici 3:0, bol vypredaný piešťanský štadión naladený v správnej atmosfére. Hostia neočakávane zmenili brankára, nakoľko si Lipovský pri rozcvičke natiahol slabiny. Prvú šancu duelu mal skalický útočník Kutálek, ale zblízka netrafil bránku. Šťastie stálo pri domácich v 8. min, keď sa tečovaný puk dostal za Tomekov chrbát, ale pomohol mu obranca Brňák. Následne ani jedno mužstvo nevyužilo presilovky. V 18. min rozburácal hľadisko Henrich Ručkay, ktorý po vyhranom buly usmernil puk za brankára hostí Trenčana - 1:0.

Úvod druhej časti patril domácim hokejistom, keď už v 20. sekunde opečiatkovala delovka Salijiho bránku hostí. V 22. min zmaril Trenčan gólovú šancu Jakuba Ručkaya. Domáci "havrani" však chybovali pri presilovke v 27. min: Pálffyho našiel na červenej čiare R. Školiak a skúsený 40-ročný veterán nedal v nájazde Tomekovi šancu - 1:1. V 29. min vyriešil zmätok v obrane domácich Drgoň vyhodením puku. Skalica v ďalšom priebehu stretnutia pritvrdila a na ľade sa viac bojovalo. V 39. min sa podarilo J. Ručkayovi obísť Školiaka a Trenčanovi zavesil puk pod brvno - 2:1.

V 47. min zachytil puk J. Ručkay a prihrávkou ponúkol zvýšiť vedenie domácich Peškovi - 3:1. O minútu neskôr mohol pridať ďalší presný zásah J. Ručkay, ale Trenčana neprekonal, puk smeroval len do ľavej žŕdky. Na hokejky domácich sa dostal pokoj, hostia naopak znervózneli. V 56. min J. Ručkay vystrelil švihom, gól však z toho nebol. V poslednej minúte sa Skalica snažila ešte niečo spraviť so zápasom a odvolala brankára. Tridsaťjeden sekúnd pred koncom sa zmocnil puku v strednom pásme H. Ručkay a bez problémov do prázdnej bránky stanovil konečný výsledok stretnutia. Piešťany zvíťazili v sérii 4:3 a postúpili do semifinále, kde sa stretnú so Zvolenom.

Po dueli sa uskutočnilo vyhodnotenie najlepších hráčov tejto štvrťfinálovej série: za domácich odmenili brankára Tomeka, za hostí R. Školiaka. Skalický útočník však za piskotu divákov odhodil cenu na ľad a odišiel do šatne.

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Skalica začala lepšie. My sme sa snažili čakať na chybu súpera, ktorá aj prišla. V druhej tretine sme pri našej presilovke nechali uniknúť Pálffyho a začínalo sa odznova. Vedeli sme, že v tretej časti na nás Skaličania vybehnú, pretože nebudú mať čo stratiť. My sme hrali trpezlivo a dosiahli pre Piešťany historický úspech. Dnes sa nám splnil sen."
Martin Pešout (tréner Skalice): "Začali sme dobre, utvorili sme si aj šance, ale z nevinnej chybičky sme inkasovali prvý gól. V druhej časti sa nám síce podarilo v oslabení vyrovnať, pomaly sme sa opäť rozbiehali, no zabrzdili nás vylúčenia. V tretej tretine domáci hokejisti dobre bránili. My sme sa veľmi snažili s výsledkom niečo spraviť, ale už sa nám to nepodarilo."

 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články