Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mechanik Sizov: Porušil som predpisy, preto žijem!
Zdielať na

Mechanik Sizov: Porušil som predpisy, preto žijem!

Ako jediný prežil leteckú tragédiu hokejistov Lokomotivu Jaroslavľ. 52-ročný palubný inžinier Alexander Sizov teraz priznal, že mu život zachránilo porušenie predpisov. Konkrétne fakt, že pri štarte nebol pripútaný.

Sizov sa k tomu priznal v rozhovore s pracovníkom Medzištátneho leteckého výboru. A práve vďaka tomu, že sa nepripútal, ho náraz vymrštil von z lietadla naprieč dierou v kabíne. Potom sa mu podarilo vyhrabať sa z trosiek na hladinu rieky, kde ho zachránili dvaja policajti.

V čase katastrofy bol mechanik v zadnej časti lietadla a nevie, čo sa dialo v kokpite. Jeho kolega sediaci vedľa neho toľko šťastia ako Sizov nemal. Pripútal sa a nehodu neprežil.

"Našli sme jedného človeka v leteckej uniforme, ktorý sa snažil vyliezť z trosiek lietadla a za rameno vliekol svojho kamaráta. Vytiahli sme ich na breh a vrátili sme sa pre ostatných," opisuje bezprostredné udalosti policajt Dmitrij Konopilov, ktorý zasahoval pri nehode ako prvý.

Sizova stráži pred otázkami novinárov ochranka

Sizov zatiaľ ostáva v nemocnici. Jeho zdravotný stav sa však neustále zlepšuje. Podľa vyjadrenia lekárov by sa mohol dostať do domácej liečby v priebehu jedného až dvoch týždňov. Pri dverách jeho izby je v pohotovosti ochranka, aby Sizova chránila pred otázkami novinárov.

Lietadlo žiadne technické problémy nemalo

Vo štvrtok absolvoval palubný inžinier zhruba hodinovú debatu s vyšetrovateľmi leteckej katastrofy. Počas nej Sizov potvrdil, že lietadlo nemalo žiadny technický problém ani počas osudného štartu, ani v predošlých rokoch.

Policajtom lekári odporúčajú, aby ešte počkali

Počas budúceho týždňa ho čakajú ďalšie náročné výsluchy zo strany policajtov. Alexander Sizov ale zatiaľ stále ťažko rozpráva, preto lekári odporúčajú, aby s výsluchom ešte počkali.

TV JOJ

Súvisiace články