Dobré noviny
Schellingová sa zapísala do histórie. Bude generálnou manažérkou SC Bern
TASR
TASR

Schellingová sa zapísala do histórie. Bude generálnou manažérkou SC Bern

Florence Schellingová
Florence Schellingová — Foto: Facebook/Florence Schelling

Florence Schellingová je prvá žena na svete, ktorá sa ujme pozície generálneho manažéra v poprednom mužskom hokejovom klube.

Bern 8. apríla (TASR) - Florence Schellingová je prvá žena na svete, ktorá sa ujme pozície generálneho manažéra v poprednom mužskom hokejovom klube. Bývalá brankárka švajčiarskej reprezentácie povedie majstrovský SC Bern, v tíme účastníka National League (NL) bude pôsobiť aj ako športová riaditeľka.

Tridsaťjedenročná Schellingová naposledy zastávala funkciu trénerky švajčiarskej ženskej reprezentácie do 18 rokov. Na poste GM nahradila Alexa Chatelaina, ten skončil vo funkcii po predčasne ukončenej sezóne, ktorá bola pre elitný švajčiarsky klub rozčarovaním. Bern figuroval v základnej časti až na deviatej pozícii

Pozná aj mužský hokej

„Pre nás bolo dôležité mať na tomto poste mladú, inteligentnú a vizionársku osobu. Bolo pre nás irelevantné, či to bude žena alebo muž. Kľúčové bolo, aby rozumela hokeju. Schellingová nehrala iba ženský hokej, ale aj ten mužský, ktorý takisto pozná z pozície analytičky pre švajčiarsku televíziu," uviedol výkonný riaditeľ SC Bern Marc Lüthi pre oficiálny portál Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Bern sa pýši najvyššou diváckou návštevnosťou na svete, s výnimkou NHL. Na konte má rekordných 16 majstrovských titulov vo švajčiarskej lige. „Bolo to pre mňa obrovské prekvapenie, keď mi zavolal Marc Lüthi. Už skôr sme však mali niekoľko spoločných rozhovorov o možnej spolupráci, ktoré boli veľmi pozitívne. Ihneď som vedela, že túto výzvu chcem prijať. Môj cieľ je odviesť dobrú prácu a vrátiť Bern na absolútny vrchol," vyhlásila účastníčka štyroch zimných olympijských hier.

Už ste čítali?