Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po Poprade chce Trenčín zastaviť aj Slovan
Zdielať na

Po Poprade chce Trenčín zastaviť aj Slovan

Zdroj: sita, Slovan-Trenčín

Hokejisti Dukly Trenčín vo štvrťfinálovej sérii play off Tipsport extraligy proti HK AutoFinance Poprad vystavili naruby všetky prognózy, keď vyradili tabuľkovo lepšie postaveného súpera, no bodovo veľmi vzdialeného (101:79).

V semifinále ich čaká Slovan, ktorý skončil v základnej časti tretí, pričom vojaci sa na neho pozerali z 5. miesta s úctyhodným 23-bodovým odstupom.

Napriek tomu v Dukle veria, že štvrťfinále nebolo ich stropom a šancu vidia aj v súbojoch so Slovanom. "Myslím si, že ani zápasy so Slovanom sa nebudú líšiť od toho s Popradom. Takisto si veríme a ja verím, že budeme znova úspešní. Slovan je tiež kvalitné mužstvo, má jednu výraznú osobnosť Mira Šatana, ktorý to tam ťahá. Ale myslím si, že my už nemáme čo stratiť a môžeme sa oveľa pokojnejšie oprieť do tejto série," povedal generálny manažér Dukly Andrej Kollár.

V základnej časti dominoval jasne Slovan Bratislava, ktorý zo šiestich vzájomných súbojov vyhral päť a prehral iba raz v Trenčíne a aj to až po predĺžení 2:3 gólom Fabuša v poslednej sekunde. Kollár je však presvedčený, že to čo bolo v základnej časti patrí už minulosti a v play off nezohráva žiadnu úlohu. "Už počas mojej hráčskej kariéry som sa naučil a aj každý hokejista to dobre vie, že základná časť je niečo celkom iné. Tá sa skončí, zabudne sa na ňu a začne sa play off, podľa ktorého sa potom hodnotí celá sezóna. Aj s Popradom sme mali zápornú bilanciu a v súboji na ľade sme dokázali, že to vôbec neplatí. Preto verím, že to takto dopadne aj v súbojoch so Slovanom."

Vlani Trenčín šokujúco prešiel cez Slovan už vo štvrťfinále, keď dokázal otočiť celú sériu vo svoj prospech po tom, čo už prehrával 0:3 na zápasy. Andrej Kollár si však nemyslí, že tento súboj by mal tohtoročnému semifinálovému dodať nejaký osobitný náboj. "Nemyslím si, že na to bude niekto intenzívne myslieť. To bolo vlani, dnes je nová sezóna, nové play off. Uvidíme, ako sa to rozbehne, to bude dôležité."

Šancu na postup do finále vidí reálne aj tréner vojakov Róbert Kaláber. "Slovan je podobný súper ako Poprad a nemáme sa čoho obávať. My sa na túto sériu zodpovedne pripravíme a myslím si, že pri troške šťastia môžeme prejsť aj cez Slovan," povedal kouč, ktorý zasadol na trenčiansku striedačku iba v januári. "Pod naším vedením sme hrali so Slovanom iba dva zápasy, jeden doma a jeden vonku. Doma sme vyhrali po predĺžení a tam sme prehrali 1:4, to bol zhodou okolností z našej strany taký slabší zápas. Play off je úplne o niečom inom a bolo to vidieť aj vo štvrťfinálovej sérii. Poprad mal s nami ďaleko lepšie vzájomné zápasy a my sme boli úspešní," pokračoval.

Zápasy Slovana s Duklou majú bohatú tradíciu a preto sa na ne tešia všetci hráči. "Je to také staré derby, ešte aj federálne. Proti Slovanu sú to vždy vyhecované zápasy a vynikajúca kulisa. Možno cítia nejakú šancu na revanš z minulého roka, keď sme otočili z 0:3 na 4:3. My do toho zase ideme s tým, že môžeme len získať. Tentokrát budeme hrať od prvého duelu tak, aby sme si doviezli aspoň jedno víťazstvo z Bratislavy," povedal skúsený útočník Ján Pardavý.

Trenčín sa v sérii s Popradom opieral o spoľahlivú defenzívu. V prvých dvoch dueloch síce dostal deväť gólov, no v zostávajúcich štyroch už len štyri. Obrana by preto mala byť hlavnou zbraňou aj proti nadchádzajúcemu súperovi. "Náš tím je presne o tom. Keď začneme robiť zbytočné chyby vzadu a zbrklo odovzdávať puky z obrany, tak vtedy máme veľký problém. V prvom zápase s Popradom to tak bolo. No naši obrancovia v ďalšom priebehu podali veľmi zodpovedný výkon, dohrávali súboje, čistili priestor pred bránkou a minimalizovali chyby v našom pásme," dodal trenčiansky kapitán.

Po štvrtom víťazstve v nedeľu, ktorým vojaci ukončili sériu s Popradom, mali hráči dva dni voľno a v stredu sa už zapojili do prípravy. Do Bratislavy aj vzhľadom na blízkosť polohy oboch miest plánujú Trenčania dochádzať.