Dobré noviny
Hráči z klubov Premier League založili separátny fond na pomoc NHS
TASR
TASR

Hráči z klubov Premier League založili separátny fond na pomoc NHS

Jordan Henderson
Jordan Henderson — Foto: TASR/AP

Futbalisti z klubov anglickej Premier League sa rozhodli založiť separátny fond, prostredníctvom ktorého chcú počas pandémie koronavírusu finančne podporiť Národnú zdravotnú službu.

Londýn 9. apríla (TASR) - Futbalisti z klubov anglickej Premier League sa rozhodli založiť separátny fond, prostredníctvom ktorého chcú počas pandémie koronavírusu finančne podporiť Národnú zdravotnú službu (NHS).

„Spojili sme naše sily, aby sme pomohli tým, ktorí v prvej línii bojujú za zdravie celej spoločnosti. Ide o našu dobrovoľnú iniciatívu, ktorá sa netýka rokovaní s vedením ligy a klubmi ohľadom ich požiadavok na zníženie našich platov,“ uvádza sa v stanovisku hráčov.

Do kampane s názvom „Hráči spolu“ (#PlayersTogether) sa zapojili viaceré zvučné mená. Iniciatívu podporili napr. Jordan Henderson z FC Liverpool, Harry Hane z Tottenhamu Hotspur a útočník londýnskeho Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang.

Najlepšie platení hráči z Premier League sa stali terčom kritiky, keď zaujali odmietavý postoj v otázke zníženiach svojich platov počas krízy. Prezident Anglickej futbalovej asociácie (FA) Greg Clarke v tejto súvislosti apeloval, aby sa v čase pandémie koronavírusu futbalové hnutie "správalo zodpovedne a zjednotilo sa".

Vedenie Premier League je po dohode s klubmi za redukciu miezd, minulú sobotu o tom rokovalo s hráčskou asociáciou PFA i trénerskou úniou LMA. Konferenčný hovor trval podľa BBC necelú hodinu, rokovania o okresaní platov by mali pokračovať.

Vo Veľkej Británii evidovali vo štvrtok ráno celkovo 60 733 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 7097 ľudí.

Už ste čítali?