Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

ZVJS poskytol priestory pre 76 Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia

Na snímke autobus s repatriantami. Foto: Facebook

Dúfame, že aj týmto spôsobom pomôžeme, aby sa život v našej krajine čo najskôr vrátil do normálu, dodala hovorkyňa ZVJS.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) od stredy poskytol na základe požiadavky Ministerstva vnútra (MV) SR priestory liečebno-rehabilitačného strediska pre Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia.

"Na základe požiadavky MV SR sme poskytli priestory Liečebno-rehabilitačného strediska ZVJS v Omšení pre 76 občanov vracajúcich sa zo zahraničia, ktorým bolo vládou SR nariadené karanténne umiestnenie do zariadení ministerstiev a ďalších štátnych orgánov a dnešným dňom sa začalo aj s jeho napĺňaním," TASR o tom informovala hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Ako pripomenula, ZVJS v predchádzajúcich týždňoch a mesiacoch hľadá nové spôsoby, ako pomôcť v boji s novým koronavírusom. Väzni v ústavoch ZVJS začali postupne šiť rúška, následne vyrábať ochranné štíty a koncom minulého týždňa v ústave Nitra-Chrenová začali šiť aj ochranné overaly.

"Dúfame, že aj týmto spôsobom pomôžeme, aby sa život v našej krajine čo najskôr vrátil do normálu a aby sme už ďalšie sviatky mohli tráviť spoločne v kruhu najbližších," dodala hovorkyňa ZVJS.