Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

RVR udelila viacero pokút, pre pandémiu sú na najnižšej možnej úrovni

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Žiada ale vysielateľov, aby dbali na plnenie povinnosti v čo najväčšej miere.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila na stredajšom zasadnutí viacero pokút vysielateľovi Mac TV a Markíza - Slovakia. Z dôvodu ekonomických dosahov situácie so šírením nového koronavírusu na elektronické médiá ukladala pri porušení zákona sankcie na najnižšej zákonom prípustnej úrovni. Podobne chce postupovať počas celého trvania mimoriadneho obdobia, výnimkou budú len závažné porušenia zákona. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Ivana Čaučíková.

Od rozhlasových vysielateľov nebude rada pre mimoriadnu situáciu požadovať zasielanie štatistiky o odohraných slovenských hudobných dielach za kalendárny mesiac, a to ani spätne. Napriek tomu žiada vysielateľov, aby dbali na plnenie povinnosti v čo najväčšej miere.

Vysielateľ Mac TV dostal dve pokuty vo výške 3319 eur za programovú službu Joj, a to za nesprávne vysielanie titulkov pre osoby so sluchovým postihnutím a porušenie nariadení o ochrane maloletých. Sankciu 663 eur musí zaplatiť tiež za nesprávne chýbajúce označenie o nevhodnosti programu pre maloletých. Ďalšími 165 eurami bol vysielateľ pokutovaný, pretože nedodal rade na jej vyžiadanie záznam vysielania požadovaného programu.

Vysielateľ Markíza - Slovakia dostal pokutu 3319 eur za programovú službu Dajto, vo vysielaní ktorej porušil ochranu maloletých. Pokutu vo výške 663 eur zaplatí za nesprávne zaradenie programu z hľadiska vhodnosti pre maloletých.