Aktuálne 08. apríl 2020

Tím formuly 1 Mercedes začne dodávať tisíce pľúcnych ventilátorov

TASR
TASR
Tréner futbalistov Juventusu Turín Maurizio Sarri zas daroval 4 000 respirátorov.
Tréner futbalistov Juventusu Turín Maurizio Sarri zas daroval 4 000 respirátorov.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Tím formuly 1 Mercedes začne dodávať tisíce pľúcnych ventilátorov
Dobrovoľníčka má na tvári dýchaciu masku v londýnskej nemocnici, ktorú navrhli inžinieri tímu F1 Mercedes v spolupráci s kolegami z Londýnskej univerzity. FOTO TASR/AP

Tím formuly 1 Mercedes začne s distribúciou 10 000 pľúcnych ventilátorov pre pacientov s koronavírusom po tom, ako dostala objednávku od britskej vlády.

Stajňa premenila svoje vývojové centrum na fabriku, v ktorej dokážu vyrobiť tisíc prístrojov CPAP denne. Ide o zariadenie, ktoré pomáha udržiavať otvorené dýchacie cesty, keď je pacient schopný spontánneho dýchania.

Vo Veľkej Británii evidovali v stredu ráno vyše 55-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 6159 úmrtí. Informoval o tom web periodika The Independent.

Do boja proti pandémii koronavírusu sa zapojil aj tréner futbalistov Juventusu Turín Maurizio Sarri. Svojmu rodnému mestu Figline v Toskánsku daroval 4 000 respirátorov.

Kouč úradujúceho talianskeho majstra spoločne so svojou rodinou a priateľmi vyzbierali peniaze, ktoré potom venovali komunite distribuujúcej ochranné masky obyvateľstvu. Sarrimu sa za dar poďakovala starostka mesta Giulia Mugnaiová, informovala agentúra SID.

Figline síce nepatrí medzi najviac postihnuté oblasti Talianska, no v Toskánsku je celkovo nedostatok ochranných pomôcok. V Taliansku hlásili v stredu popoludní vyše 135-tisíc nakazených a viac než 17 000 mŕtvych.

Ruský hokejista Alexander Ovečkin sa na sociálnej sieti Twitter tiež poďakoval všetkým lekárom na celom svete za ich prácu v boji proti koronavírusu.

"Ďakujem všetkým lekárom a zdravotníckym tímom za všetko, čo robíte. Ďakujeme, Boh vám žehnaj!," napísal 34-ročný kanonier. Na celom svete v 208 krajinách/územiach evidovali v stredu o 13.30 SELČ vyše 1 444 000 prípadov ochorenia COVID-19 a viac ak 83-tisíc úmrtí.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Diskusia