REPORTÁŽ: Len za včerajší deň pribudlo na Slovensku 101 nových pozitívnych prípadov

NETKY.SK • 8 Apríl 2020, 18:06 • 2 min
REPORTÁŽ: Len za včerajší deň pribudlo na Slovensku 101 nových pozitívnych prípadov

BRATISLAVA - Počas utorka (7. 4.) pribudlo na Slovensku 101 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 2042 vzoriek. Celkovo tak Slovensko má 682 pozitívnych prípadov. v dnešných hodinách o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Rómske osady 

Premiér poukázal na to, že veľa prípadov sa objavilo práve v rómskych osadách, kam sa vrátili ľudia zo zahraničia, najmä z anglického Sheffieldu či z rakúskeho Tirolska. Ide teda o importované prípady ochorenia COVID-19, konkrétne má ísť o 31 prípadov z osád. Vyzval tiež na trpezlivosť a zodpovednosť. Poďakoval sa za prácu armádnym lekárom či policajtom.

 

img

 

Obvinenie predošlej vlády 

Matovič sa však nazdáva, že za vysoký počet zistených prípadov nového koronavírusu môže bývalý premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). "Peter Pollák, náš splnomocnenec pre rómske komunity, pred približne desiatimi dňami prišiel s tým, že očakáva obrovský problém v osadách, lebo Peter Pellegrini povedal, že keď príde niekto individuálne na hranice, tak ho nemusíme dať do štátnej karantény," komentoval Matovič, pričom poukázal na to, že takíto ľudia išli do 14-dňovej domácej karantény. Medzitým však podľa jeho slov mohli nakaziť ďalších ľudí. Keď sa to terajšia vláda dozvedela, ihneď to podľa slov premiéra zastavila a presmerovala aj ľudí prichádzajúcich individuálnou dopravou do štátnej karantény.

 

img

 

Čísla MZ SR 

Ako doplnilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 164 pacientov, z toho u 61 bol nový koronavírus potvrdený, v 103 prípadoch sa čaká na výsledok testov.

 

Vyliečených pribudlo 

Podľa údajov MZ SR, ktorými disponuje na základe hlásení z nemocníc, je na Slovensku spolu 16 vyliečených ľudí z ochorenia COVID-19. Oproti utorku pribudli traja ľudia. Vyliečil sa 71-ročný muž, hospitalizovaný bol vo Fakultnej nemocnici v Prešove. Z ochorenia sa vyliečili aj matka s dcérou z trenčianskeho regiónu, hospitalizované boli v trenčianskej fakultnej nemocnici, následne boli prepustené do domácej karantény. Ochoreniu doteraz podľahli dve osoby.

 

img

 

Vyjadrenia hlavného hygienika 

Hlavný hygienik Ján Mikas komentoval, že Slovensko boj s novým koronavírusom zatiaľ nevyhralo. Predpokladá, že najbližšie dva až tri týždne ukážu, ako na tom Slovensko je, a tiež to, či sa budú môcť rušiť vládne opatrenia. Dôležité je dodržiavať opatrenia a testovať. Doplnil, že sa budú musieť orientovať na marginalizované skupiny.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies