Denník N

Všetci v kolóne sa podpisovali jedným perom, stáli v nej aj ľudia po nočnej (skúsenosti čitateľov)

Vláda obmedzila počas sviatkov pohyb po Slovensku. Jedným z dôsledkov sú zápchy na cestách a ďalšie problémy pre firmy. Foto - TASR
Vláda obmedzila počas sviatkov pohyb po Slovensku. Jedným z dôsledkov sú zápchy na cestách a ďalšie problémy pre firmy. Foto – TASR

V kolónach dnes stáli nielen tí, ktorí cestovali do práce, ale aj ľudia na ceste k lekárovi či z nočnej služby v nemocnici. Čitatelia sa s nami podelili o svoje skúsenosti.

„Keď veziete dieťa s bolesťami, lekár vás objednáva na presný čas, ktorý musíte kvôli ostatným pacientom dodržať, tak je toto obmedzenie naozaj tá posledná kvapka.“ (Eva z Martina)

„Načo policajti kontrolujú každé jedno auto? Načo aj kamióny a dodávky? To akože kamionista zoberie rodinu, pribalí vírus a ide na sviatky za starými rodičmi?“ (Albín Beniac, Bratislava)

„V práci odo mňa kolegovia žiadali potvrdenie o zamestnaní. Vraj ho od nich pýtala polícia, keď išli do práce. Pritom predseda vlády Igor Matovič na tlačovke vyslovene povedal, že polícia si len zapíše údaje do dotazníka a následne si ich preverí. Tak potom aké potvrdenie?“ (Anton Šubert, Bratislava)

„Pracujem v Dunajskej Strede a bývam v Marianke. Dochádzam denne. Ráno pri Slovnafte som sa otočil a išiel cez Petržalku, Rusovce, Vojku, Gabčíkovo, Vrakuňu a do Dunajskej Stredy. Nikde nijaké kontroly. Ani jeden policajt. Poobede späť to isté. Žiadne obmedzenia na tejto ceste.“ (Jakub, Marianka)

„Začínam ľutovať, že som ho volil, normálne človek rozmýšľa, že skorumpovaný Smer nás aspoň nešikanoval!“ (Radovan, Bytča)

 

Po nočnej dve hodiny v zápche

Manželka je zdravotná sestra. Dnes sa celú noc starala o ťažko chorých pacientov v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. O siedmej ráno išla autom domov do Malaciek. Cesta jej vďaka kontrole na diaľnici trvala takmer dve hodiny. Prišla domov polomŕtva.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie