Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Podvodníci s dodávkou v Banskej Bystrici mali vyzývať na testovanie za 50 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Bandic)

BANSKÁ BYSTRICA - Obyvatelia Slovenska, najmä na dedinách, by mali byť v časoch pandémie nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, nanajvýš opatrní. V niektorých obciach Banskobystrického samosprávneho kraja sa v stredu mala objaviť biela dodávka s označením Slovenského Červeného kríža (SČK), ktorá vraj vykonáva testovanie na COVID-19 za 50 eur.

Banskobystrický primátor Ján Nosko to označil za "hyenizmus, nad ktorým zastáva rozum" a stotožnila sa s ním aj riaditeľka územného spolku SČK Banská Bystrica Zuzana Stanová. Ako Stanová reagovala, zachytila tieto informácie, ich pravdivosť nateraz zostáva otázna. V každom prípade sa SČK dištancuje od podobných praktík. Ak by špekulanti a podvodníci zneužili značku SČK, nebolo by to však po prvý raz.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 

Stanová zdôraznila, že od konca marca prevádzka mobilnej odberovej jednotky SČK funguje iba pred oddelením infektológie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, a to bezplatne v spolupráci s banskobystrickým regionálnym úradom verejného zdravotníctva a mestom. Tak Stanová, ako i Nosko odporúčajú občanom v podobných prípadoch kontaktovať políciu, pretože ide o podvod.

Viac o téme: PodvodTestovanieBanská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu