Dobré noviny
Naučte sa v karanténe maľovať: Skupinka umelcov usporiadava zadarmo online kurzy, plátno vám prinesú až domov
Michaela Mäsiarová
Michaela Mäsiarová

Naučte sa v karanténe maľovať: Skupinka umelcov usporiadava zadarmo online kurzy, plátno vám prinesú až domov

Staňte sa počas karantény maliarom. Paint People ponnúkalo online kurzy zadarmo.
Staňte sa počas karantény maliarom. Paint People ponnúkalo online kurzy zadarmo. — Foto: Instagram/Paintpeople

Partia profesionálnych maliarov z VŠVU vám pomôže v čase izolácie tráviť voľno maximálne farebne.

BRATISLAVA 8. apríla - Predstavte si, že idete s priateľmi na drink a pri tom si namaľujete obraz. A nemusíte dokonca ani vedieť maľovať. Aj toto je koncept zážitkového maľovania, ktoré organizuje projekt Paint People, vďaka ktorému dne patria medzi najúspešnejších usporiadateľov podobných akcií. Mimo pandémie ich môžete stretnúť v bratislavskom Starom meste, 3 až 4-krát do týždňa, v rôznych vinárničkách.

sasa
Paint People na akcii v jednej z vinární Foto: Samuel Budaj

 „Na každom takomto maľovaní pre verejnosť, sú dvaja profi maliari z VŠVU. Hlavný maliar vpredu maľuje podľa predlohy a ľudia po ňom opakujú (všetci maľujú rovnaký obraz). Asistujúci maliar chodí pomedzi ľudí, opravuje ich a pomáha im. Maľujeme aj abstraktné veci, kubizmus, liquid art a iné. Tie však robíme bez predlohy,“ opísala proces zážitkového maľovania pre Dobré Noviny Mgr. Júlia Vuľchová MSc., z Paint People.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teambuilding pre firmu Clairos, ktorý sa konal 3. marca. ??Po karanténe máte možnosť opäť prísť nielen na zážitkové maľovanie, ale taktiež sa stretnúť s kolegami a namaľovať si obraz podľa vlastného výberu. ?⠀ ⠀ Ste firma a neviete, kde zorganizovať po karanténe teambuilding? ?⠀ ⠀ Objednať Teambuilding vo vašich priestoroch alebo v jednom z našich podnikoch nad 15 ľudí s PaintPeople je možné zaslaním mailu na info@paintpeople.sk. ☺️???‍??⠀ ⠀ #zazitkovemalovanie #paintpeoplesk #paintpeople #kamvbratislave #kamdomesta #acryl #art #romerovdom #zazitok #event #malba #painting #canvas #fun #atrist #acrylic #oldtown #bratislava #slovakia #karantenaspaintpeople #ruskoniejehanba #somdoma #malujemdoma

Príspevok, ktorý zdieľa PaintPeople (@paintpeople.sk),

Plátno, štetce aj farby vám prinesú rovno pred dvere

Vinárne, či kaviarne sú, žiaľ, na nejaký čas pasé. Umelci z Paint People však našli skvelý spôsob, ako zostať stále aktívni: „V čase pandémie sme sa premiestnili do online priestoru. Robíme živé vysielania na Instagrame a YouTube 4x do týždňa zadarmo. Vzniknutý záznam si ľudia môžu následne pozrieť na našom YouTube. Všetky linky a rozvrh online maľovaní záujemcovia nájdu aj na našom webe,“ prezradila Júlia.

Eshop Paint People vybavil za 3 týždne viac ako 200 objednávok. V Bratislave doručujú do 24 hodín. Hovoríme o plátnach, štetcoch, či farbách, ktoré si môžete zadovážiť, aby ste mohli maľovať cez livestream spoločne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? S LIVE vysielaním pokračujeme i naďalej a máme obrovskú radosť, ktorú nám robíte VY a vaše krásne výtvory, ktoré nám posielate do správ. ??⠀ ⠀ ??‍♀️ Nezabúdajme, že samotná cesta je cieľ a pri maľovaní to platí dvojnásobne! ??⠀ Preto aj dnes o 15:00 poďme na dve hodiny vypnúť a zrelaxovať.??‍♀️??‍?⠀ ⠀ Tešíme sa na vás. ☺️☀️⠀ ⠀ ⠀ #zazitkovemalovanie #paintpeoplesk #paintpeople #karantena #home #brush #stayhome #acryl #art #romerovdom #zazitok #event #malba #painting #canvas #fun #atrist #acrylic #oldtown #bratislava #slovakia #karantenaspaintpeople #ruskoniejehanba #somdoma #malujemdoma #online #live #japannight

Príspevok, ktorý zdieľa PaintPeople (@paintpeople.sk),

Dnes sa z online aktivity Paint People teší stále viac a viac ľudí, a tak pribudla aj ďalšia možnosť, ako počas izolácie zdokonaliť svoj maliarsky talent: „Tento týždeň ohlásime aj platený online kurz pre skupinku max 4 ľudí, ktorý bude prebiehať cez skype. Live streamy zadarmo budú, samozrejme, pokračovať. A už dnes môžem sľúbiť, že aj po skončení karantény,“ dodáva Júlia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vytvorili sme koncept, aby bola pre vás karanténa príjemnejšia a aby sme si spolu spestrili tieto neľahké časy. ? Pridali sme rozvrh na najbližšie dva týždne a naše LIVE videá pravidelne pridávame aj na náš novovzniknutý YouTube kanál. ?⠀ ⠀ Dobrovoľným príspevkom môžete podporiť spoločnú aktivitu, v ktorej s chuťou pokračujeme i naďalej. Ak by ste mali záujem prispieť a podať pomocnú ruku tomuto projektu akoukoľvek sumou je možné na účet:⠀ ⠀ SK71 0900 0000 0050 7850 7736⠀ ⠀ Ďakujeme. Váš tím PaintPeople. ????‍??⠀ ⠀ ⠀ #zazitkovemalovanie #paintpeoplesk #paintpeople #kamvbratislave #kamdomesta #acryl #art #romerovdom #zazitok #event #malba #painting #canvas #fun #atrist #acrylic #oldtown #bratislava #slovakia #karantenaspaintpeople #ruskoniejehanba #somdoma #malujemdoma

Príspevok, ktorý zdieľa PaintPeople (@paintpeople.sk),

Už ste čítali?