Premiér pre kontroly kritizuje vedenie PZ. Chaos, reaguje Pellegrini

TA3 TASR
8.4.2020 15:43

Igor Matovič by nemal hádzať vinu za skolabovanie dopravy v krajine v súvislosti s obmedzením pohybu na vojakov a policajtov. Odkazuje mu to expremiér Peter Pellegrini na sociálnej sieti. Aktuálny premiér kritizoval policajného prezidenta Milana Lučanského.

"Takto vyzerá chaos v podaní predsedu vlády. Najskôr silné reči o ochrane ľudí pred vírusom. Keď sa mu situácia vymkla z rúk a skolabovala doprava v celej krajine, pokojne to hodil na našich vojakov a policajtov," skonštatoval Pellegrini s tým, že tí len plnili príkaz. Hovorí v tejto súvislosti o deštrukcii štátu.

Prezident PZ M. Lučanský: "Polícia postupovala v zmysle uznesenia vlády, v ktorom boli naformulované výnimky. Tie sme zohľadňovali pri príprave rozkazu prezidenta Policajného zboru pre hliadkovú činnosť policajtov."

Opatrenie kritizoval aj jeho stranícky kolega a poslanec Národnej rady SR Richard Raši. "Medzi zákazom cestovania na sviatky a zákazom vychádzania z domu je veľmi veľký rozdiel, a preto pokladám zavedené opatrenia vlády za prinajmenšom neprimerané. Rozsiahle represívne akcie za účasti armády, ktoré dnes prebiehajú a zasahujú najmä ľudí, ktorí cestujú do a z práce, sú podľa môjho názoru ešte neprimeranejšie," uviedol na sociálnej sieti.

Policajné kontroly v súvislosti s obmedzením pohybu, ktoré si na viacerých miestach vyžiadali dopravné zápchy, mali byť náhodné. Tvrdí to premiér Igor Matovič. "Zrána sa to niektorým hliadkam vymklo trochu z rúk," uviedol na sociálnej sieti premiér. Status neskôr zmazal a napísal nový, v ktorom ozrejmil, že policajti dostali inštrukcie od nadriadených. Kritizoval preto policajného prezidenta Milana Lučanského.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok