M. Lučanský: Polícia postupovala pri kontrolách správne

NETKY.SK • 8 Apríl 2020, 15:58 • 2 min
M. Lučanský: Polícia postupovala pri kontrolách správne

BRATISLAVA - Uviedol to policajný prezident Milan Lučanský po tom, ako predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) napísal na sociálnej sieti, že policajné kontroly mali byť v súvislosti s obmedzením slobodného pohybu náhodné. Informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

slovakia

left justify in out

Zohľadňovali sa výnimky

"Polícia postupovala v zmysle uznesenia vlády, v ktorom boli naformulované výnimky. Tie sme zohľadňovali pri príprave rozkazu prezidenta Policajného zboru pre hliadkovú činnosť policajtov," povedal Lučanský. Policajný prezident zároveň dodáva, že sa s týmto rozkazom stotožnilo aj vedenie rezortu vnútra.

 

img

 

Vyjadrenie premiéra SR Matoviča

"Kontroly mali byť náhodné. Zrána sa to niektorým hliadkam vymklo trochu z rúk. Napriek tomu - nehaňme ich za to. Malo by to byť už v poriadku," uviedol na sociálnej sieti premiér. Svoj status však neskôr zmazal.

 

Policajti vás môžu otočiť naspäť s pokutou

Rezort aj polícia vyzývajú občanov, aby necestovali, ak to nie je nevyhnutné. Dôvod na cestu mimo okresu je potrebné hodnoverným spôsobom preukázať. Ak policajti zistia, že niekto porušil zákaz neopodstatnene, podľa slov rezortu ho otočia naspäť. Ministerstvo vnútra upozorňuje tiež na možné pokuty vo výške 1659 eur.

 

img

 

Kolóny takmer všade

Od dnešného rána sa tvoria na mnohých miestach Slovenska rozsiahle dopravné kolóny v súvislosti s kontrolovaním obmedzenia pohybu, ktorý vyhlásila vláda SR.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies