AKTUÁLNE: Na Slovensku pribudlo 101 prípadov nákazy novým koronavírusom
08 | 04 | 2020 I TASR, SITA

V laboratóriách otestovali 2042 vzoriek.


Počas utorka (7. 4.) pribudlo na Slovensku 101 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 2042 vzoriek. V stredu o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič. Celkovo tak na Slovensku evidujeme 682 prípadov tohto ochorenia.

Premiér poukázal na to, že veľa prípadov sa objavilo práve v rómskych osadách, kam sa vrátili ľudia zo zahraničia, najmä z anglického Sheffieldu či z rakúskeho Tirolska. Ide teda o importované prípady ochorenia COVID-19. Vyzval tiež na trpezlivosť a zodpovednosť. Poďakoval sa za prácu armádnym lekárom či policajtom.

Hlavný hygienik Ján Mikas komentoval, že Slovensko boj s novým koronavírusom zatiaľ nevyhralo. Predpokladá, že najbližšie dva až tri týždne ukážu, ako na tom Slovensko je, a tiež to, či sa budú môcť rušiť vládne opatrenia. Dôležité je dodržiavať opatrenia a testovať. Doplnil, že sa budú musieť orientovať na marginalizované skupiny.

Slovenskí potravinári volajú v čase pandémie po väčšom potravinovom vlastenectve
Správajme sa rovnako zodpovedne ako okolité krajiny. Navrhujeme, aby štát išiel príkladom a prioritne nakupoval slovenské agropotravinárske výrobky na priamy konzum pre organizácie verejnej a štátnej správy, hovoria potravinári. Čítať ďalej
08 | 04 | 2020 | SITA


Ako spresnilo Ministerstvo zdravotníctva SR, podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) v utorok pribudlo 70 nových prípadov a ďalších 31 je výsledkom testovania v rómskych osadách. Aktuálne je na Slovensku hospitalizovaných 164 pacientov, z toho u 61 bol koronavírus potvrdený, v 103 prípadoch sa čaká na výsledok testov.

"Podľa údajov Ministerstva zdravotníctva SR, ktorými disponuje na základe hlásení z nemocníc, je na Slovensku spolu 16 vyliečených ľudí z ochorenia COVID-19. Oproti včerajšku pribudli traja ľudia," informoval rezort. Vyliečil sa 71-ročný muž, hospitalizovaný bol vo Fakultnej nemocnici v Prešove. Z ochorenia sa vyliečili aj matka s dcérou z trenčianskeho regiónu, hospitalizované boli v trenčianskej fakultnej nemocnici, následne boli prepustené do domácej karantény. Stále zároveň platí, že ochoreniu doteraz podľahli dve osoby.

VAROVANIE DOPRAVCOV: Nemusia byť lieky, potraviny, drogéria ani benzín
08 | 04 | 2020 | SITA