Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obrovská dráma v Taliansku! Do rieky sa zrútil most, hlásia zranených

V Taliansku sa do rieky zrútil most.
V Taliansku sa do rieky zrútil most. (Zdroj: Youtube/La Republlica)

AULLA - V severotalianskom meste Aulla, zhruba v polovici cesty medzi Janovom a Florenciou, sa dnes zrútil cestný most. Za normálnych okolností je to rušná cesta, v súvislosti s opatreniami pre šíriaci sa koronavírus, bola premávka malá.

Pri nešťastí boli ľahko zranení dvaja vodiči, povedal hovorca hasičov. Komunikáciu podľa Reuters prevádzkuje štátna správa ciest ANAS. Celý most sa zrútil o 10:25 miestneho času a na miesto vyrazili hasiči.

KORONAVÍRUS Európska únia chce bojovať proti pandémii: Predstavili globálne opatrenia

Agentúra Reuters napísala, že obaja vodiči, ktorí boli v čase zrútenia na moste, boli prevezení do nemocnice s ľahkými zraneniami. Podľa denníka La Repubblica bol jeden zranený vodič prevezený do nemocnice v Pise a druhý do nemocnice v Sant'Andrea della Spezia. Podľa serveru ide o vodiča dvoch dodávok.

Taliansky denník ďalej píše, že na moste Albiano Magra sa vlani v novembri objavila prasklina, ktorú si všimlo aj mnoho motoristov. Po vykonaných kontrolách ale správca cesty uviedol, že nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Podľa Reuters bola prevádzka na príslušnej ceste SS330 obmedzená v dôsledku vládnych opatrení v boji s koronavírusovou epidémiou. V auguste 2018 sa v Janove zrútil diaľničný viadukt. Jedno z najhorších nešťastí svojho druhu v moderných európskych dejinách si vtedy vyžiadalo 43 mŕtvych.

Viac o téme: ZraneníTalianskoZrutený mostPreávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu