Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2020, 15:43
Čas čítania 1:02
Tímea Krauszová

Taliansko venovalo Číne ochranné pomôcky zadarmo. Teraz, keď ich potrebuje, si ich od nej muselo kúpiť späť

NEWS
Uložiť Uložené

Tento krok im PR pravdepodobne nenapraví.

Koncom marca poslala Čína do Talianska lietadlo s ochrannými pomôckami. Pôvodne malo ísť o dar, podľa The Spectator však skutočnosti Taliansko za pomôcky normálne zaplatilo. V tom by samo o sebe nebol žiaden problém. Čína sa po počiatočných klamstvách o rozsahu nákazy novým koronavírusom snaží napraviť svoju reputáciu a pomoc zasiahnutej krajine v Európe by im značne mohla pomôcť. Zdá sa však, že Taliansko si odkúpilo svoje vlastné pomôcky späť – tie, ktoré mesiac predtým veľkoryso venovali zadarmo.

Predali to, čo dostali do daru

Taliansko sa rozhodlo Číne pomôcť nezištne. Poslali veľké množstvo ochranných pomôcok (rúšok, rukavíc, oblekov) do v tom čase najviac zasiahnutej krajiny sveta. Koronavírus ešte nebol pandémiou a talianskej vláde sa asi ani nesnívalo o tom, že by sa časom stali obeťou extrémne rozšírenej nákazy, predovšetkým na severe.

V priebehu mesiacov sa však situácia zmenila. Zdá sa, že Čína je z najhoršieho vonku. V kedysi epicentre vírusu, v mesto Wu-Chan, sa postupne vracia život do pôvodných koľají.

Domov
Zdieľať
Diskusia