Koronavírus: Ešte nenastal čas zmierňovať opatrenia, odkazuje WHO
8.4.2020 13:29
akt. 30.03.2021 05:25

Koronavírus: Ešte nenastal čas zmierňovať opatrenia, odkazuje WHO

Uložiť článok
Napriek „pozitívnym signálom“ prichádzajúcim z niektorých krajín ešte nenastal čas na zmiernenie opatrení, ktorých cieľom je zabrániť šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2.

Povedal to v stredu podľa agentúry AFP európsky regionálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Hans Kluge.

„Teraz nie je čas zmierňovať opatrenia. Je čas opäť raz zdvojnásobiť a strojnásobiť naše spoločné úsilie“, ktoré bude s podporou celej spoločnosti viesť k zdolaniu pandémie, povedal na tlačovej konferencii Kluge.

Pandémia nového koronavírusu, ktorý sa koncom decembra začal do sveta šíriť z Číny, si doposiaľ celosvetovo vyžiadala takmer 83 000 životov; koronavírusom sa nakazilo viac ako 1,44 milióna ľudí. Takmer 308 000 ľudí sa z nákazy COVID-19, ktorú vírus vyvoláva, vyliečilo.

Pandémia nového koronavírusu sa rozšírila z čínskeho Wuhanu do celého sveta. Na Slovensku je doposiaľ infikovaných 581 osôb.

Koronavírus spôsobujúci ochorenie COVID-19 predstavuje nový kmeň vírusu a ochorenie patrí medzi kvapôčkové infekcie. Odhadovaný inkubačný čas ochorenia je 2 až 14 dní, môže však byť aj dlhší. Opatrenia, aktuálne dianie z domova aj zo sveta sledujeme každý deň ONLINE.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.