Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Starosta Budapešti navrhol vláde, aby o mesiac predĺžila obmedzenia

Gergely Karácsony
Gergely Karácsony (Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Obmedzenie pohybu ľudí v hlavnom meste Maďarska v rámci opatrení proti šíreniu pandémie koronavírusu by bolo potrebné predĺžiť ešte aspoň o jeden mesiac, vyhlásil v stredu starosta Budapešti Gergely Karácsony, ktorého pozvala vláda na svoje rokovanie.

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV nariadenie kabinetu týkajúce sa obmedzenia pohybu osôb v krajine platia do tejto soboty. Minister riadiaci úrad vlády Gergely Gulyás pripomenul, že okrem starostu Budapešti sa na schôdzke kabinetu zúčastnil aj predseda Združenia miest so župným právom (MJVSZ) a primátor Kaposváru Károly Szita. "S nimi bude vláda v nadchádzajúcich mesiacoch priebežne konzultovať," zdôraznil Gulyás.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Karácsony na spoločnej tlačovej konferencii s ministrom a s primátorom Kaposváru povedal, že doterajšie ochranné opatrenia bude treba ešte asi zhruba mesiac zachovať. Zdôraznil nutnosť začatia testovania obyvateľov hlavného mesta a pracujúcich v ňom.

Kaposvársky primátor Szita v mene 23 miest so župným právom vyjadril vďaku vláde za doterajšie kroky v boji proti pandémii a sľúbil, že urobia všetko v záujme ďalšej ochrany. Súhlasil s tým, že treba zachovať doterajšie opatrenia, pričom vzhľadom na nedisciplinovanosť mnohých ľudí by nevylúčil ani prísnejšie obmedzenia.

Viac o téme: OpatreniaBudapešťKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu