Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Humennom mysleli na pestovateľov už na začiatku pandémie. Tisícky priesad idú teraz na dračku
Zdielať na

V Humennom mysleli na pestovateľov už na začiatku pandémie. Tisícky priesad idú teraz na dračku

HUMENNÉ / Priesady do záhrad sa predávajú lepšie ako teplé rožky . Aj vzhľadom na obmedzenia na hraniciach je ich nedostatok. Humenské technické služby však na pestovateľov mysleli už pri prvých správach o pandémii. Zamestnanci sami vypestovali tisícky priesad. A idú na dračku.

Koronavírus mestské trhovisko zatvoril, a to na dobu neurčitú. V Humennom sa však rozhodli, že záhradkárov v štichu nenechajú.

Zeler, kaleráby, kapusta, no tiež rôzne kvety. I tie si ľudia z okolia môžu prísť kúpiť. "Všetky priesady sú dopestované nami. Zeleru máme okolo 4 tisíc, kalerábov 3 tisíc, kapusty tiež 3 tisíc," povedala majsterka údržby verejnej zelene v Humennom Františka Mudra.

Priesady idú na dračku. Humenské technické služby dokonca dostali od profesionálnych záhradkárov viaceré ponuky na odkúpenie celej produkcie. "Či môžu niečo odkúpiť, nakoľko nie je dovoz ani z Poľska, ani z Maďarska, máme možnosti na odkúpenie celej produkcie," vyjadrila sa Mudra.

"Ľudia boli šťastní, každý nám ďakoval, blahoželal, že sme to spustili. Reakcie boli skvelé, pýtajú sa na ďalšie možnosti, či všetkého máme dosť. Ešte sa dopestuje a bude v predaji v máji," dodala Mudra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy