Predpoveď českej investičnej firmy Miton sa začína druhým štvrťrokom, teda aprílom. Vo svojej predikcii, ktorú spoločnosť zverejnila na svojom webe, sa snaží dohliadnuť až do roku 2023.

V druhom kvartáli tohto roka bude život pokračovať podobne ako ho poznáme v súčasnosti. Podľa predpovedi sa na obzore objaví liek, čo zníži u ľudí ostražitosť. V krajinách tretieho sveta nastane humanitárna kríza, ktorá môže mať za následok milióny mŕtvych.

Čína sa dostane do pozície svetového lídra a bude zásobovať krajiny a snažiť sa stabilizovať situáciu. Ľudia budú aj naďalej pracovať z domu a firmy prechádzajú do online sveta. Do popredia sa dostáva koncept univerzálneho príjmu pre jednotlivcov.

Predpoveď Miton Q2
Zdroj: Miton
Predpoveď Miton Q2

Predpoveď Miton Q2 Zdroj: Miton

Zlomovým obdobím bude podľa predpovede leto, kedy budú mať pacienti k dispozícii prvé lieky, čo upokojí situáciu a paniku v spoločnosti. Hranice už síce budú otvorené, ale cestovať sa veľa nebude. Na hraniciach budú ľuďom kontrolovať teplotu. Povolené budú spoločenské akcie do 50 ľudí, čo by znamenalo stopku pre všetky letné hudobné festivaly. Ľudia budú šetriť a pätina firiem, predovšetkým z oblasti gastronómie či cestovania, skrachuje.

Predpoveď Miton Q3
Zdroj: Miton
Predpoveď Miton Q3

Predpoveď Miton Q3 Zdroj: Miton

Rozkvet online biznisu

Na jeseň podľa predikcie zasiahne Európu druhá vlna nového koronavírusu, ale štáty už budú lepšie pripravené. Hoci už v tej dobe bude sociálny život späť, ľudia budú pri priamom kontakte opatrení. Recesia bude aj naďalej pokračovať a dopyt po kancelárskych priestoroch klesne. Na druhej strane online biznis bude aj naďalej rásť.

Predpoveď Miton Q4/2020
Zdroj: Miton
Predpoveď Miton Q4/2020

Predpoveď Miton Q4/2020 Zdroj: Miton

Na budúci rok už budeme vnímať ochorenie COVID-19 ako ťažkú chrípku. Testované už budú rôzne druhy vakcín, ale na očkovanie si ešte budeme musieť počkať. V spoločnosti bude prevládať skepsa ohľadne úlohy Európskej únie. Schengen nebude fungovať. Po karanténach sa začne objavovať nezamestnanosť, ktorá v Európe či USA dosahuje 11 percent, čo je najviac za 30 rokov.

Predpoveď Miton rok 2021
Zdroj: Miton
Predpoveď Miton rok 2021

Predpoveď Miton rok 2021 Zdroj: Miton

Strach z cestovania

V rokoch 2022 a 2023 predpovedá česká investičná spoločnosť dostupnosť očkovania. Ochorenia sa ešte síce stále budeme báť, ale vnímať ho budeme ako problém tretieho sveta. Všetci už budú vedieť, čo majú robiť, keď sa vírus objaví. Chorí ostanú doma a za porušenie karantény budú pokuty.

Cestovať budeme do krajín, ktoré považujeme vzhľadom na situáciu za bezpečné. To znamená Kórea, Taiwan či Singapur. Ľudia viac trávia dovolenku v domovskej krajine. Do ekonomiky sa pumpuje dvakrát viac peňazí v porovnaní s minulými rokmi, ale ekonomický rast stále neprichádza.

Predpoveď Miton obdobie 2022/2023
Zdroj: Miton
Predpoveď Miton obdobie 2022/2023

Predpoveď Miton obdobie 2022/2023 Zdroj: Miton

Zároveň sa podľa firmy Miton ďalej výraznejšie rozšíria nové technológie, e-commerce, virtuálna realita a ďalšie. Novými technologickými trendmi budú podľa spoločnosti zrejme Face ID, nové školy čisto online či Smart home.

Život po nákaze podľa známej českej firmy: Rozvoj online biznisu a strach z cestovania

Technológie a trendy v post covid ére Zdroj: Miton

Kompletné infografiky k téme si môžete pozrieť v galérii.