Saskári kritizujú premiéra Matoviča: Na riadenie krajiny je potrebný zdravý rozum, odkazuje Viskupič. Toto je šialené, hovorí Sulík

    0
    Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS) (Autor: TASR)

    Nový fetiš Slovenska: Boj proti korone

    „Pre 800 mŕtvych na chrípku si ekonomiku nelikvidujeme. Pre 500 nakazených na koronu áno,” hovorí vo videu Richard Sulík. 

    Dodáva, že po celom Slovensku sa tvoria kilometrové zápchy na inak poloprázdnych diaľniciach. 

    Zdroj: Facebook/Richard Sulík

    „Zavreli sme desaťtisíce malých obchodov a vláda nie je v stave im ani len prispieť na nájomné,” pokračuje v kritike ďalej.

    „Bohužiaľ, hodiny argumentovania na vláde a koaličnej rade nepomohli. Toto je šialené a musí to skončiť. Premiérovi sa, žiaľ, neviem dovolať.”

    Sulík sa na záver statusu ospravedlňuje občanom, ktorí na ceste do roboty (“čo sme ani len nezakázali”), stoja hodiny v zápche.

    Pán premiér, zrušte aspoň kontroly, apeluje Viskupič

    „Hodinu stojím na D1 pri Zelenci smerom do BA. A týmto tempom tu budem stáť minimalne ďalšiu hodinu a pol, rozhorčuje sa saskársky poslanec.
     

    Zdroj: Facebook/Marián Viskupič

    Zdôrazňuje, že na tento možn problém na vláde upozorňovali a samotné hlasovanie sa skončilo podľa Viskupiča, “bohužiaľ”, 9:4 v prospech opatrenia.

    „Mám za to, že všetko pochopenie ľudí pre ťažkú situáciu sa práve skončilo. My sme povinní situáciu ľuďom uľahčovať, nie vytvárať nové a nové problémy. Toto nie je boj proti vírusu, ale boj proti ľuďom,” konštatuje Viskupič a obracia sa na redsedu vlády:

    „Pán premiér, zrušte aspoň kontroly na hraniciach okresov,” apeluje naňho.

    „Na riadenie krajiny je potrebný zdravý rozum, a mali by sme ho konečne začať používať!,” dodáva na záver poslanec SaS.

    - Reklama -