Aktualizované Správy Zo Slovenska

VIDEO: Kolaps dopravy, aký tu dávno nebol! Na cestách sa tvoria niekoľkohodinové zápchy

Problémy s dopravou sú vo viacerých častiach Slovenska. Vodiči hlásia minimálne hodinové zdržania na viacerých úsekoch.

Zdroj: Dnes24.sk

Na diaľnici D1 v smere z Trnavy do Bratislavy sa tvoria rozsiahle kolóny. Vodiči sa musia pripraviť na niekoľkohodinové čakanie. Stojí sa už od Zelenča.

Doprava skolabovala

Kamióny spočiatku boli odstavené predovšetkým v pravom jazdnom pruhu, momentálne zasahujú už aj do stredného. Súčasnú situáciu komplikuje aj to, že pri odpočívadle v Zelenči kamionista zo Slovinska v strednom pruhu narazil do osobného motorového vozidla. Nikto sa nezranil.

„Doprava na vstupe do Bratislavy skolabovala,“ informuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na sociálnej sieti. Upchaté sú podľa zástupcov BSK všetky príjazdové cesty a jazdu do hlavného mesta v stredu odporúčajú zrušiť. Zelená vlna RTVS informuje, že kolóny sa tvoria aj na vjazde do Bratislavy zo Senca po Starej ceste, zdržanie je viac ako hodinu. Vodiči upozorňujú na viac ako hodinové zdržanie aj na výjazde z Bratislavy do Rovinky a na D2 pri Stupave v oboch smeroch.

Problémy všade na Slovensku

Problémy sú aj s dopravou v iných častiach Slovenska. Zelená vlna hlási minimálne hodinové zdržania na D1 za Považskou Bystricou smerom do Žiliny, na vjazde do Košíc z Nižného Klátova aj Malej Idy, na výjazde zo Strážskeho do Vranova nad Topľou na trase Bučany – Trakovice v oboch smeroch, v Dargove v oboch smeroch a za Bánovcami nad Bebravou v smere do Trenčína.

„Pod Strečnom smerom do Žiliny sa zdržíte asi 45 minút a za Kysuckým Novým Mestom v smere do Žiliny minimálne dve hodiny,“ doplnili vodiči.

Kolóny sa tvoria aj v nitrianskom regióne na rýchlostnej ceste R1, kde polícia kontroluje vjazd a výjazd na územia kraja. Policajné hliadky kontrolujú výjazd z okresu Zlaté Moravce v smere na Banskú Bystricu pri obce Čaradice. Podľa informácií z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre sa tam tvorí kolóna dlhá približne 500 metrov.

Rovnako dlhý rad áut sa vytvoril aj pri obciach Hájske a Pata, kde policajti kontrolujú vjazd do okresu Nitra v smere od Trnavy. Polícia zároveň upozorňuje vodičov, že v smere z Nitry do Trnavy sa na R1 vytvárajú kolóny v dĺžke piatich až siedmich kilometrov.

Kolóny na cestách v Košickom kraji z dôvodu policajných kontrol pre obmedzenie voľného pohybu sa zmierňujú. Ako informuje dopravný servis Rádia Košice, vodiči sa zdržia napríklad na ceste od Moldavy nad Bodvou do Košíc, ďalej v Krásnej, Barci, Šebastovciach a Valalikoch. Ďalej ich evidujú v Lorinčíku – Malej Ide a v oboch smeroch aj v Košickej Novej Vsi, na trase Bukovec – Myslava, v Košických Oľšanoch a v Kostoľanoch nad Hornádom.

Zelená vlna RTVS informuje, že kolóny sa tvoria za obcou Sady nad Torysou smerom do Košíc, dopoludnia ich evidovali aj na výjazde zo Strážskeho do Vranova nad Topľou či na Dargove. Podľa Stella centra by so zdržaním mali vodiči počítať aj na D1 pri Lemešanoch v smere do Košíc.

Čo sa týka hraničných priechodov v Košickom kraji a nákladnej dopravy, najväčšie zdržania hlásia vo Vyšnom Nemeckom a v Milhosti v smerom do Maďarska.

Policajti kontrolujú vodičov na základe vládnych opatrení na ochranu pred šírením nového koronavírusu, ktoré vstúpili do platnosti od polnoci.

Zdroj: Dnes24.sk
Kolóny áut na cestách, obmedzenie pohybu
26
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM