Johnson strávil druhú noc na jednotke intenzívnej starostlivosti

TA3 TASR
8.4.2020 07:08

Britský premiér Boris Johnson strávil druhú noc na jednotke intenzívnej starostlivosti. Do Nemocnice svätého Tomáša ho previezli z preventívnych dôvodov po zhoršení stavu ochorenia.

"Premiér je v stabilizovanom stave, má pohodlie a je v dobrej nálade," povedal štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Edward Argar. Johnsona pozitívne otestovali na koronavírus pred dvoma týždňami. V nedeľu večer ho odviezli do londýnskej Nemocnice sv. Tomáša po tom, ako sa jeho stav nezlepšoval. V pondelok ho presunuli na jednotku intenzívnej starostlivosti s vysokou teplotou a silným kašľom.

Britský premiér dostal kyslíkovú podporu, ale nie je napojený na pľúcnu ventiláciu. Jeho dezignovaný zástupca, minister zahraničných vecí Dominic Raab vyhlásil, že 55-ročný líder bude už čoskoro opäť viesť krajinu v boji proti koronavírusu.
V čase, keď Johnson bojuje s koronavírusom v Nemocnici sv. Tomáša, vedci uviedli, že Spojené kráľovstvo vstupuje do "najsmrteľnejšej fázy" pandémie. Británia dosiaľ potvrdila 55.242 prípadov nákazy a 6159 úmrtí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok