Main Content

Tímový kolega Petra Sagana prišiel s nápadom, ako zachrániť cyklistickú sezónu

streda, 8. apríl 2020 09:25 | Autor: TASR

Peter Sagan
Peter Sagan | zdroj: TASR

Berlín 8. apríla (TASR) - Nemecký cyklista z tímu Bora-hansgrohe Andreas Schillinger prišiel so zaujímavým nápadom po tom, ako pre pandémiu koronavírusu zrušili jarné klasiky.

Tridsaťšesťročný tímový kolega Petra a Juraja Saganovcov či Erika Bašku navrhol, aby ich preložili na jeseň a uskutočnili sa v jednom "super" týždni.

"Ako fanúšik cyklistika by ma zaujímalo, ako by to mohlo vyzerať. Samozrejme, na konci roka je počasie nevyspytateľné, preto mi napadla myšlienka vtesnať tri monumenty do jedného týždňa," citovala Schillingera agentúra SID. Uskutočnenie pretekov Miláno - San Remo, Paríž - Roubaix či Tour of Flanders v tak krátkom čase je síce nepravdepodobné, no podľa Schillingera by to stálo za úvahu: "Jesenný charakter by priniesol úplne inú konfrontáciu, pretože by vyžadoval rozdielnu prípravu. Niektorí jazdci sú silní na začiatku sezóny a niektorí na konci, na čele pelotónu by sme asi videli iné tváre."

Kým jarnú časť sezóny zrušili, o osude Tour de France sa ešte nerozhodlo. Najslávnejšie preteky sú naplánované na 27. júna do 19. júla a organizátori avizovali konečné rozhodnutie do polovice mája. Podľa šéfa podujatia Christiana Prudhommea však neuvažujú o pretekoch bez divákov. S týmto názorom sa stotožnil aj Schillinger, podľa ktorého by Tour bez fanúšikov pripomínala tréning: "Neviem si to ani predstaviť. Ich podpora výrazne pomáha jazdcom a napríklad stúpanie na Alpe d'Huez bez fanúšikov by bolo veľmi divné."