Slovnaft daruje každý deň tisíc litrov dezinfekcie proti šíreniu koronavírusu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovnaft rafinéria
Bratislavská rafinéria Slovnaft. Foto: archívne, Slovnaft

Zvýšená hygiena a častá dezinfekcia priestorov patria k základným preventívnym opatreniam v boji proti šíreniu koronavírusu. Keďže na trhu je nedostatok týchto produktov, s výrobou vlastnej dezinfekcie začala v marci Skupina SLOVNAFT v dcérskej spoločnosti VÚRUP. Jej súčasné výrobné kapacity umožňujú poskytnúť časť dezinfekcie aj tam, kde je najviac potrebná.

Slovnaft daruje každý deň 1000 litrov dezinfekčnému prípravku Slovnaft Hygi Fluid na miesta, ktoré je najviac potrebné chrániť pred rizikom ochorenia. O poskytnutie dezinfekcie môžu požiadať zdravotnícke zariadenia, zariadenia sociálnych služieb, neziskové organizácie či samosprávy za účelom dezinfekcie verejných priestorov prostredníctvom stránky www.slovnaftludom.sk. Dezinfekcia sa následne rozdelí v závislosti od požiadaviek a dohodne sa jej prevzatie.

Univerzálny dezinfekčný prostriedok

„Darovanie dezinfekcie, ktorú sme začali v Slovnafte vyrábať, dopĺňa naše doterajšie aktivity, ktorými pomáhame na Slovensku zvládať súčasnú krízu. Hneď po vypuknutí pandémie sme pre nemocnice kúpili pľúcne ventilátory, na čerpacích staniciach sme zaviedli zadarmo výdaj kávy pre zdravotníkov, a teraz chceme naším produktom chrániť všetkých ohrozených. Prípravky na dezinfekciu patria medzi najžiadanejšie, o čom svedčí obrovský dopyt v celom regióne. Preto chceme zabezpečiť, aby sa dezinfekcia dostala do kľúčových verejných priestorov a každý deň ju darujeme zdravotníckym zariadeniam, domovom dôchodcov či inštitúciám alebo organizáciám, ktoré zabezpečujú verejný priestor,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti SLOVNAFT, a.s., Oszkár Világi.

Prípravok Slovnaft Hygi Fluid je univerzálny dezinfekčný prostriedok použiteľný na povrchy aj pokožku. Výrobok je zaregistrovaný pre bežné použitie príslušnými úradmi.

Čistia vlastné benzínky

Slovnaft v súčasnosti dezinfekciu používa pri čistení vlastných priestorov, ako aj na čerpacích staniciach. Dezinfekciu poskytol aj bratislavskému magistrátu, ktorý ju následne rozdelil do mestských zariadení pre seniorov, organizácii, ktoré pracujú s ľuďmi bez domova, mestských častí a na čistenie vozidiel MHD. Slovnaft poskytol dezinfekciu aj zdravotníkom, napríklad do Národného onkologického ústavu, Centra intervenčnej neurorádiológie a endovaskulárnej liečby a pre tiesňovú linku 155 (Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky).

Počas apríla sa dezinfekcia Slovnaft Hygi Fluid postupne dostane aj do širšieho predaja v rámci siete čerpacích staníc Slovnaft.

Vlastnú dezinfekciu vyrába aj materská spoločnosť Slovnaftu, spoločnosť MOL, rovnako ako spoločnosť INA v Chorvátsku. Cieľom všetkých troch spoločností patriacich do Skupiny MOL je podpora boja proti šíreniu koronavírusu, ochrana zamestnancov a zachovanie spoľahlivosti dodávok.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Oszkár Világi
Firmy a inštitúcie Slovnaft