Zomrela slávna Bond-girl z Goldfingera Pussy Galore! Dožila sa 94 rokov

Vo veku 94 rokov zomrela v pondelok Honor Blackmanová, britská herečka, ktorá sa preslávila najmä rolou Bondovho dievčaťa Pussy Galore vo filme Goldfinger z roku 1964, ako aj postavou Cathy Galeovej v seriáli The Avengers (Pomstitelia).

07.04.2020 10:19
Záber z roku 1964: Britská herečka Honor... Foto:
Záber z roku 1964: Britská herečka Honor Blackman a jej kolega z filmu Goldfinger - predstaviteľ Jamesa Bonda Sean Connery.
debata

Ako s odvolaním sa na príbuzných informovala britská rozhlasová stanica BBC, Blackman zomrela prirodzenou smrťou vo svojom dome v meste Lewes v grófstve East Sussex.

Bondovka Goldfinger, kde hrala po boku Seana Conneryho, je hodnotená ako jeden z najlepších filmov celej série. Blackman bola o päť rokov staršia ako Connery a bola považovaná za najstaršiu herečku, aká kedy hrala na Bond girl. V čase nakrúcania mala 39 rokov. Tento „rekord“ však neskôr prekonala talianska herečka Monica Bellucci v bondovke Spectre.

Za svoju viac ako 60 rokov trvajúcu kariéru Blackman hrala v 60 filmoch a televíznych seriáloch.

Záber z roku 1969: Britská herečka Honor Blackman. Foto: SITA/AP, Leonard Brown
Záber z roku 1969: Britská herečka Honor Blackman. Záber z roku 1969: Britská herečka Honor Blackman.

Jej hviezdnym obdobím boli 60. roky, keď si zahrala v spomínanej bondovke. V druhej polovici 60. rokov účinkovala aj v zahraničných filmoch, pričom spolupracovala so Simone Signoretovou, Jean Sebergovou, Brigitte Bardotovou či Deanom Martinom.

V 70. rokoch jej sláva postupna pohasínala a vo filmoch sa jej ušli čoraz menšie roly. Zahrala si však s Charlesom Bronsonom, Christopherom Leem i mladou Natassjou Kinskou.

K jej úspešnej kariére patrili aj divadelné roly v produkciách ako Zvuk hudby, My Fair Lady a Kabaret.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #herečka #Bond-girl

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...