Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hnevajú vás šediny a vlasy bez lesku? Takto oživíte ich farbu aj bez kaderníčky
Zdielať na

Hnevajú vás šediny a vlasy bez lesku? Takto oživíte ich farbu aj bez kaderníčky

Zdroj: Profimedia

Aj vám už veľmi chýba kaderníčka, ktorá by vám dala vlasy kompletne do poriadku? Nezúfajte! Naučíme vás, ako im vrátite krásnu farbu, lesk a zdravie aj doma!

Ak ste boli zvyknuté na pravidelné farbenie vlasov u kaderníčky, pravdepodobne už máte na hlave poriadne odrasty a nosíte ich “ulízané” v cope či drdole, však? Skúste túto situáciu zobrať pozitívne aj z tejto stránky. Vlasy si aspoň na čas oddýchnu a môžete im dopriať detox a domácu starostlivosť prírodnými prostriedkami.

Nenechajte si ujsť ďalšiu časť seriálu Nový život už túto stredu o 20:35 na JOJke!

​Využite silu prírody

Prírodný spôsob farbenia vám síce nevydrží tak dlho, ale bez poškodenia vlasov a pokožky ho môžete opakovať aj častejšie. Vďaka tejto metóde budú vaše vlasy navyše zdravšie, pevnejšie a budú rásť rýchlejšie.

Mnohé odborné výskumy dokázali, že farby na vlasy obsahujú obrovské množstvo chemikálií a žiaľ, väčšina z nich je karcinogénna. Ďalší z dôvodov, prečo vyskúšať zdravšie metódy farbenia.

1. Farbenie pomocou kávy

Káva dokáže nielen dokonalo zafarbiť vlasy, ale ich aj vyživí a vďaka tomu budú aj rýchlejšie rásť. To, že káva stimuluje rast vlasov potvrdili aj odborné štúdie zverejnené v časopise International Journal of Dermatology.

Ako na to?

Upozorňujeme, že táto metóda dokáže dodať krásny lesk a zdravie každému typu a odtieňu vlasov, ale samozrejme najviac je vhodná pre tie, ktoré túžia po hnedom odtieni. Plavé a blond vlasy si takto môžete mierne stmaviť, prípadne použite kávu iba ako preliv, aby nebola farba príliš tmavá.

Postup:

  1. Uvarte si šálku kvalitnej kávy a nechajte ju vychladnúť.
  2. Do misky si dajte cca 1-2 šálky kondicionéru, 2 polievkové lyžice instantnej kávy a pridajte uvarenú vychladnutú kávu. (množstvo prispôsobte dĺžke vlasov)
  3. Dobre premiešajte a naneste na celú dĺžku vlasov.
  4. Vlasy si zabaľte do igelitu a nechajte pôsobiť 1 hodinu.
  5. Vlasy si umyte a upravte. Ak chcete farbu intenzívnejšiu, zopakujte postup viac dní za sebou.

Preliv na podporu rastu vlasov

Ak si vlasy nechcete farbiť a postačí vám iba jemný preliv, vyskúšajte tento spôsob, ktorý podporí rast vlasov a dodá im zdravie.

Postup:

  1. Vlasy si najskôr umyte bežným šampónom.
  2. Opláchnite ich šálkou uvarenej a mierne vychladnutej silnej kávy.
  3. Premasírujte si celú pokožku hlavy, zabaľte vlasy do igelitu a nechajte pôsobiť aspoň 20 minút.
  4. Pre zvýšenie lesku použite na konci oplachovania jablčný ocot.

    pinterest.com

2. ​Farbenie pomocou zemiakových šupiek

Zemiaky sú jednotkou medzi prírodnými skrášľovacími prostriedkami. Majú skvelé krycie schopnosti, ktoré ocenia predovšetkým blondíny a brunetky so svetlejším odtieňom hnedej.

Ako na to?

Umyte si cca 5 väčších zemiakov a následne ich ošúpte tak, aby boli šupky hrubšie. Zemiaky si odložte, budete potrebovať už iba šupky. Zalejte ich vodou tak, aby siahala iba tesne nad ne a priveďte do varu. Vodu zlejte, opäť zalejte studenou vodou a povarte 2 minúty. Šupky odstavte a nechajte ich lúhovať.

Zatiaľ si umyte vlasy šampónom a následne ich ponorte do teplého vývaru zo šupiek, vydržte aspoň 2-3 minúty a vlasy si zabaľte do uteráka. Po 20 minútach si vlasy opláchnite vlažnou vodou. Opakujte pravidelne, až kým nebudete s prekrytím šedín a s krajším odtieňom vlasov spokojné.

Tip pre blondínky

Blondíny si môžu do takéhoto odvaru pridať trochu škorice. Tá vlasy zosvetlí, zvýrazní ich prirodzenú farbu a navyše budú krásne voňať aj niekoľko dní.

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie